Пенсіонерам наказано здохнути

Пенсіонерам наказано здохнути

В багатьох районах Києва не вистачає навіть державних моргів, тому там виникли приватні морги, у яких денне перебування трупа коштує 1100-1500 гривень. Вже при владі Януковича колишня поховальна служба міста теж стала приватною.
П'ятниця, 9 вересня 2011, 09:19
Марко Олівенський, кандидат економічних наук

Нове пенсійне законодавство наказує пенсіонерам швидко дохнути, бо вони не мають і далі ще більше не матимуть коштів на життя.

Тільки за останній рік вартість продуктів харчування, комунальних та інших послуг виросла удвічі, а рівень пенсій залишився майже незмінним.

Посилаючись на дефіцит державного бюджету та Пенсійного фонду, режим Віктора Януковича "науково" доводить, що на передбачене законом підвищення пенсій, наразі вже у півтора разу, грошей нема.

Проте вони є на "інфраструктурні проекти", які дозволяють "дерибанити" бюджет його бізнес-партнерам, списання багатомільярдної заборгованості з олігархів, розкрадання десятків мільярдів гривень при державних закупівлях.

Реклама:

Про облаштування численних приватних та державних резиденцій Януковича, на які йдуть сотні мільйонів доларів, і казати нічого: це об'єкти №1 в країні жебраків.

Отже, для своєї кишені у панів можновладців гроші є, а для приведення пенсій до норм закону і їх підвищення раз на два роки - нема. Складається враження, що "проффесор" Янукович не закінчив навіть середньої школи, де вивчають математику.

При незмінності рівня пенсій і подорожчанні продуктів та комунальних тарифів майже вдвічі, на стільки ж, майже вдвічі, погіршився рівень життя пенсіонерів. Це економічний бандитизм влади щодо 30% населення. Такого нема ніде у світі.

Не будемо чіпати 10 мільйонів жебраків з пенсією до 800 гривень. Візьмемо для прикладу 3 мільйони пенсіонерів-середняків з пенсією 1000-2000 гривень. Уряд вважає такі пенсії пристойними. Ось реальні місячні витрати пенсіонера.

Комунальні послуги - 400 гривень, продукти з обмеженим раціоном - 900 гривень, ліки - 200 гривень, ремонт одягу і взуття - 50 гривень, мило, зубна паста, засоби для прання - 50 гривень, інші витрати - 100 гривень. Разом - 1 700 гривень.

Це в середньому. В Донецьку ця сума становитиме 1900-2000 гривень, бо комунальні витрати і витрати на харчування там більші, ніж в столиці, про що багато донеччан не знають. А ті, хто знають, намагаються перебратися до Києва чи його передмістя.

При цьому мало хто відає, що за рівнем екологічної небезпеки, середнього віку та смертності Київ посідає друге місце в Україні після Донецька.

В багатьох районах Києва не вистачає навіть державних моргів, тому там виникли приватні морги, у яких денне перебування трупа коштує 1100-1500 гривень. Вже при владі Януковича та ПР колишня поховальна служба міста теж стала приватною.

Таким чином, центральні органи влади, перебуваючи під керуванням цієї людини, не тільки економічно знищують пенсіонерів, але й не дають їх поховати, бо мінімальна сума на поховання в Києві зросла за рік з 7 700 гривень до 8 500 гривень.

Чи може пенсіонер з пенсією 1 500 гривень зібрати таку суму, не кажучи про дешевий пам'ятник? Не може. Не дивно, що на столичних цвинтарях багато могил не мають хреста з позначкою прізвища. Таку ситуацію могли створити тільки антихристи.

Саме так кажуть пенсіонери, які не мають грошей на відпочинок біля моря, а тому зазвичай збираються біля будинку. Там автор і почув про таке.

Відповідно до законодавства, ветерани праці мають право один раз на два роки отримувати безплатну путівку до санаторію, але вони її не отримують. Раз на кілька років таким правом можуть користатися лише чорнобильці та інваліди і то умовно.

Однак скільки залишилося справжніх чорнобильців? А інвалідам зразу ж пояснюють: спочатку забезпечуються військові інваліди першої групи, потім другої, далі третьої, і наприкінці - інші інваліди. Це означає: пільгової путівки можеш не чекати.

Про бурхливе зростання вартості ліків треба писати окрему статтю. Знаючи це на власному прикладі, автору стає сумно, коли дану тему обговорює пан Азаров. Він разом з Мінздравом стверджує, що у дорожнечі винні посередники.

Так сталося, що ліки, куплені у липні 2010 року і липні 2011 року, зійшлися на столі автора одночасно. Останні були у півтора разу дорожчі, хоча валютний курс був однаковий. Зазначимо: ліки купують переважно пенсіонери.

Ті самі пенсіонери, у яких пенсія 1 500 гривень. Як їм не вмерти заради ще більш швидкого збагачення нинішніх можновладців з Банкової та Грушевського, які надали їм смертельний наказ і палко доводять, що на перегляд пенсій не вистачає коштів?

Автор уже підрахував, скільки коштів вкрала ця влада. Їх вистачило б на перерахунок пенсій раз на два роки відповідно до колишнього закону. Проте правляча зграя вилучила цю норму з нового закону, "пообіцявши" прийняти її окремим законом.

Людям, які знають сутність цієї зграї, такий хід був зрозумілий ще в липні. Тяганина з прийняттям грабіжницького пенсійного законодавства не була випадковою. Вона віддзеркалює економічний бандитизм влади стосовно пенсіонерів. Що ж робити останнім - безвідносно до того, у якому регіоні України вони проживають?

Грабунок пенсіонерів не залежить від їх мови чи національності. Голосуючи за прийняття пенсійного закону, депутати відділили себе від народу. На майбутніх виборах пенсіонерам нічого не залишається, як голосувати за представників найбільших опозиційних партій, які мають шанс пройти до парламенту.

Пенсіонерам також пора об'єднатися в політичну партію, яка могла б протистояти нинішнім владним антихристам. Бо тільки останні можуть так нахабно штовхати пенсіонерів до швидкої смерті. У нинішніх можновладців нема Бога за душею. Їх бог - це гроші, омиті кров'ю нинішніх та майбутніх пенсіонерів.

Треба якнайшвидше довести це до всіх, в тому числі до звичайних пенсіонерів. Хай і молодь знає: без минулого у країни не може бути майбутнього. Це аксіома.

Колонка є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Точка зору редакції «Економічної правди» та «Української правди» може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.
Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!