З новими Майданами!

З новими Майданами!

Радо Новий рік зустрічатимуть двірники столиці: мерія пообіцяла їм підвищену зарплату - значно більшу, ніж у докторів наук. І це правильно, бо у смітті жити важко, а без науки - скільки завгодно, що з успіхом демонструє влада.
Вівторок, 21 грудня 2010, 17:23
Марко Олівенський, кандидат економічних наук

Закінчується старий рік. Він був знаменним. Нарешті президент об'єднав країну, правда, проти себе і своєї команди "знаних професіоналів". До виборів вони багато чого наобіцяли народу і виконали обіцянки, принаймні, щодо себе.

Новорічним сюрпризом стало скорочення центральних органів влади на 30-50%, внаслідок чого середня зарплата в країні збільшиться лише на 4%, а видатки на утримання "слуг народу" зростуть на 26-46%.

Святом для підприємців стане Податковий кодекс. Багатьох з них він змусить покинути роботу, у яку вони вклали власні гроші, і піти працювати на значно меншу зарплату на майже знищені владою підприємства.

Новорічним сюрпризом стала і обіцянка прем'єра удвічі збільшити розмір пенсій. Передбачається, що він, як фокусник, вийме ці гроші з рукава голови НБУ. Якщо, звісно, до цього щасливого часу доживе хоч якась частина пенсіонерів.

Реклама:

Як і раніше, влада буде багато обіцяти, але нічого не зробить, бо не знає, як виконати обіцянки. Народ в очікуванні нових комунальних тарифів готуватиме нові майдани, які розгортаються не тільки на площах, а й у свідомості.

Весь рік триватимуть скорочення 600 тисяч чиновників, дописуватиметься Податковий кодекс, прийматимуться пенсійний, житловий і митний кодекси. Не буде тільки кодексу честі можновладців із сплати ними податків з хабарів.

З січня почнеться свято розвитку приватної електроенергетики за державний кошт, яку і зараз нема куди дівати, бо знищені заводи не працюють.

Продовжиться свято будівництвом за обмеженні бюджетні кошти інфраструктурних об'єктів - за цінами, вищими за європейські. Бюджетні гроші тихо перетечуть до "правильних" особистих кишень.

Для найближчого оточення можновладців свято Нового року продовжиться таємними державними нагородами і званнями, як це було у 2010 році, які будуть підвищувати їх майбутню пенсію.

Радо Новий рік будуть зустрічати двірники центральних районів столиці: чергова київська влада, цього разу донецька, пообіцяла їм підвищену зарплату - значно більшу, ніж у докторів наук.

І це правильно, бо у смітті жити важко, а без науки можна жити скільки завгодно, що з успіхом демонструє "дипломована" вища державна влада України.

Радіти будуть і 500 родин колишніх можновладців, які розвалювали економіку України. Таємно від народу вони отримали державні дачі і безкоштовні комунальні послуги, які збережуться для них і в 2011 році.

Не сумуватимуть і "спеціальні пенсіонери", в тому числі - нинішні керманичі держави. Їм теж таємно нарахували десятки тисяч гривень пенсії, і переглядати ці розміри ніхто не буде, бо закони, мовляв, не мають зворотної сили.

Радість прийде і в родини пересічних громадян. Попри намагання зробити з них глядачів комедійного серіалу про привласнення можновладцями землі, дач та санаторіїв у Києві, Криму і Конча-Заспі, громадяни перестали бути бовдурами.

Ця радість надихає їх на нові Майдани, які, врешті-решт, переростуть в один суцільний майдан спротиву.

Люди починають розуміти: перефарбованим комуністам нема місця в майбутньому. Однак самі вони ніколи не підуть геть. Їм треба допомогти, і тільки Майдан здатний на це.

З Новим роком! З новими Майданами!

Колонка є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Точка зору редакції «Економічної правди» та «Української правди» може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.
Реклама: