Долари треба вивозити в обмін на технології

Долари треба вивозити в обмін на технології

На Майдані, ходила добра ідея про негайний розпуск економічного відділу СБУ, всіх 100%, хто був у цьому відділі на 1 вересня 2004 року.
Середа, 11 березня 2009, 12:35
Володимир Гачок, професор

Відкритий лист

Президенту України Віктору Ющенку

Прем'єр-міністру Юлії Тимошенко

Голові Верховної Ради України Володимиру Литвину

Реклама:

Побудова внутрішнього ринку нашої економіки прямо пов'язана з тіньовим сектором банківської системи. НБУ діє лише через комерційні банки, які виконують роль посередника.

Так виникає діловий ланцюг від НБУ до офшорних банків. У ньому до останнього часу "кришувався" один зв'язок, що дозволяв вивозити доларову масу за кордон. Зацікавлений народ його знав уже років 20.

Благо, податківці зруйнували 50 "криш" над тіньовими банківськими структурами. Залишилось розкрити прізвища майорів, а може і полковників, які вели це "кришування" вже майже 20 років. На другий день вже СБУ провело арешт серед податківців.

А вже за день по проводовому радіо оголошують про спільне контролювання тіньових структур разом податковою і СБУ. Спільне - це означає розповсюдження влади імперії зла на "кришування" податкової інспекції. Так, ніби вони здатні самі собі наступити на хвіст.

А що робить прокуратура? Невже її не цікавлять "криші"? Чому досі не відкрито кримінальна справа проти "криш" СБУ?

Необхідне негайне втручання того, хто кивав пальцем над Майданом. Там же, на Майдані, ходила добра ідея про негайний розпуск економічного відділу СБУ, всіх 100%, хто був у цьому відділі на 1 вересня 2004 року.

Тільки так можна боротися з "кришею" сильним рішенням. Воно несправедливе, але але сильне й одразу вирішує проблему.

Але є іще одне поле для цієї "кришової" діяльності - це провезення моторів. Через це Україна не має своїх моторів європейського рівня. Мотори притягують своєю високою ціною і високим попитом. Це майже провезення авто.

Ця діяльність сконцентрована на дніпропетровській гілці тієї самої імперії. Я був свідком того, як у Чубинському на виставці майже відкрито пропонувались дніпропетровські телефони. Коли я заявив, що також хочу провозити європейські мотори, то мені відповіли, що треба мати "кришу".

Я відповів, що, може, я і є той майор, що контролює. Ні. Мені відповіли; що той майор і є та сама "криша". А робітники ХТЗ сказали: "Понимаешь, ты ученый, нам нужны не твои украинские моторы, а нам нужен провоз и побольше этого провоза". А ви хочете мати зарплату і добробут?

Яке живуче слово "провоз"?! Це слово має свої матеріальні структури, його охороняє близько п'яти силових структур: МВС, Прокуратура, СБУ, Податкова, карний розшук і, найголовніше, тіньова поліція з фізіономіями тих, хто раніше служив у різних альфа-бета-структурах. Але непогрішиму повагу має лише одна - це СБУ.

Не менш знамениті слова "криша" і "хабар". Але найбільш інтелігентно ці слова охороняються законами Верховної Ради. Антикризові закони навіть не зауважують слова провоз. Всі три слова складають фундамент тіньової економіки. То чи буде побудована Національна банківська система? Досі нам ніхто не дав реальної оцінки.

Вивозити можна все: метал, пшеницю, машини, хімічні технології, газ і навіть долари. Вже понад 20 років існує цей "провоз" доларів через Прибалтику. До цього провозу треба прив`язувати імпорт товарів і, в основному, німецькі авто.

Ніхто не каже про повну заборону цієї торгівлі, але треба - регулювати торговий баланс, інакше великі держави нас з`їдять зовсім. Чи французи ховають гроші на Кіпрі?

Якби Ваші величності організували перед хрещеними такий собі показ такого злодійства, ото би гепнуло! Народ би Вас запамятав навіки. А так не запам'ятовується:все фракції і фракції. Примітивно!

А насправді цей "провоз" може здійснюватися і по Інтернету. Просите 1 кг лимонів, і Вам на рахунок в офшорі кладуть міліон. Просто і без митниці. Бо це все - в одній банківській системі української держави.

Той пан, який хоче керувати державою, повинен адекватно формулювати свої думки до того фактора, який локалізований в банках за морем, в Національному банку на Печерську і на Подолі в чорних авто з великими габаритами.

То про яке "утримання стабільності в банківському секторі" пише до прем'єра мій земляк славний пан Арсеній: те, що на Подолі, чи те, що на Кіпрі? Для справедливості скажемо, що слова "Кіпр" і "Поділ" - збірні поняття.

Хіба банкіри, а тим більше великі, не знають, що частина населення живе на долари, а друга на гривню, одна літає по Хрещатику в мерседесах, запряжених на 60 биків, а друга не має умов хоча би на одну корову?

Але щастя прийшло саме до нас разом з кризою. Настав час міцного думання для українців. Треба будувати економіку.

Інвестиції в матеріальний потік, а не в грошовий

Ще раз про Німеччину. Цей геніальний народ дав світу багато всього, але я би виділив найсильніше слово: arbaiten. Німецькі технології - це не тільки молотки, а і сучасні автоматичні верстати. Якщо нашій державі вистарчить розуму разом з мерседесами закупити високі технології, то з'явиться хоч якесь виправдання до тих 11 мільярдів доларів.

Купіть трактор "Дойц", відновіть торговий баланс. Купіть трактор "Форд" і настане точка відліку нашого входження до Європи. За Дніпропетровськом стоїть Кучма, який роздав 30 млн. доларів, подарованих свого часу Голандією на створення сучасного трактора, і цим заблокував весь тракторний прогрес.

"Дадім странє больше тракторов" - так вони зустрічали Горбачова Так, вони зроблять один трактор, але не лінію на 10 чи 20 тисяч тракторів. Усе, що вони зроблять, буде трактором з ресурсом на три роки, а нам потрібен європейський трактор з ресурсом 15 чи 18 років.

Ось де економія енергетики. І не треба буде прем'єру хапатися на телебаченні за соломку. Заради справедливості, 1993 року ми ледве не купили той же "Дойц" з дуже вигідною програмою на 10 років виходу на світовий ринок нашого трактора. Не вистачило розуму. А сьогодні ми би мали на світовому ринку трактор.

Гроші є, і навіть на кредит для уряду і не для народу. Бо народ знає, як одержати кредит на Кіпрі. Для чого в державі півдесятка силових структур? Як не будуть мати роботи, то будуть лізти в голову дурні думки. Будуть шукати "бабки".

Українська тіньова металургія ховає в офшорах 10 млрд. доларів. Вони ішли туди щорічно. Цей розквіт відбувався в часи Кучми, Тігіпка, Ющенка, Януковича і, напевно, в наш час Тимошенко.

Панове і Пані, які Ви зробили кроки для врятування внутрішнього ринку і гривні? Сьогодні, володіючи астрономічними цифрами доларів, уряд преться до сусідів з протягнутою рукою. Приходьте на Поділ, тут позичите.

Ця криза триває вже 20 років. Весь цей час банківська система не хотіла знати правди про офшори, а володіла лише одним методом - девальвації гривні. А що відбувалось у всіх трьох секторах банківської системи?

Де була ВР? Чому народна партія Литвина голосує проти денонсації кіпрської угоди і зриває антикризовий закон? То чиї там доляри заховані-Литвина чи партійців? Досить битися в груди, як молотом!

Колонка є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Точка зору редакції «Економічної правди» та «Української правди» може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.
Реклама: