Володимир Рихліцький

журналіст ЕП, редактор колонок
Facebook
Усі публікації автора
Гранти на сад і теплиці для фермерів від уряду. Чи виправдала програма сподівання бізнесу?
Якими були умови урядових грантових програм для створення теплиць та закладання садів, які їх результати та чому фермери неохоче співпрацюють з державою.
Дім, який можна звести за день. Як під Києвом виготовляють сучасні модульні будинки
Модульні будинки – наче великий конструктор Lego, їх легко перевозити з однієї локації на іншу та зводити. Як такі будинки для постійного проживання виготовляють в Україні та скільки вони коштують? ЕП побувала в гостях у одного з виробників.
Зброя для обраних. Що не так з новим законопроєктом про легалізацію зброї для цивільних?
Депутати невдовзі можуть легалізувати вогнепальну зброю. Утім, скористатися правом на самозахист зможуть далеко не всі.
Жива ялинка на прокат: як військовий організував бізнес на головній прикрасі Нового року
Як змінився попит на новорічні дерева після початку війни, чи часто беруть ялинки на прокат та як взагалі влаштований цей бізнес?
Биті Tesla із США та нові "китайці". Чому в Україні вдвічі зросла кількість електрокарів
Українці все частіше обирають електромобілі. Які моделі найбільш популярні, скільки вони коштують та чим вироблені в Китаї електрокари відрізняються від європейських та американських.
Швейна рота. Як двоє подруг об'єднали понад 500 швей, щоб шити кіберодяг для поранених
Волонтери з Дніпра об'єднали понад пів тисячі швей з України і з-за кордону та шиють адаптивний одяг для поранених військових.
Сонячні панелі на балконі. Як можна зробити квартиру більш енергонезалежною
Власні сонячні електростанції – прерогатива не лише власників будинків. Вони доступні і для мешканців квартир. Як це зробити?
Українська лохина, яку куштує Люксембург. Як ягода з Житомирщини увірвалася на європейські ринки
Українська компанія "Нікдарія" переорієнтувалася з азійських ринків на ЄС і тепер постачає лохину до супермаркетів Іспанії, Німеччини та інших європейських країн, обходячи Польщу. Історія ягідного експортера.
Як залучити 400 тисяч доларів на борщ у пакеті. Історія бізнесу сім'ї з Маріуполя, яка втекла від окупантів на "холодильнику"
Родині підприємців з Маріуполя пощастило виїхати з міста до його оточення, але бізнес залишився там. Через 1,5 року вони відкривають виробництво готових до вживання перших страв на Київщині.
З копченим лососем, дор-блю чи аперолем. Як українське крафтове морозиво конкурує з класичним пломбіром
Хто і як виробляє крафтове морозиво в Україні, яку частку воно займає на ринку та як цей бізнес переживає війну.(укр)
Виробництво, яке неможливо знищити ракетами. Як у Франківську виготовляють дрони-камікадзе для фронту
Як здійснюється кустарне виробництво FPV-дронів в Україні, скільки квадрокоптерів може збирати одна майстерня та як важко конкурувати з росіянами за китайські запчастини?
"Емменталь" з Квасів. Як на Закарпатті відроджують виробництво столітніх сирів часів Австро-Угорщини
Екоферма на Закарпатті купує молоко в селян за однією з найвищих цін в Україні та відроджує австрійську сироварню.