Директора департаменту оборони МЕРТ хочуть обрати в обхід конкурсу - джерело

Середа, 9 листопада 2016, 16:45

Міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів намагається перешкодити проведенню прозорого та відкритого конкурсу на посаду директора департаменту оборони та безпеки Мінекономрозвитку.

Про це ЕП повідомило джерело у міністерстві.

За словами джерела, це робиться для того щоб призначити на посаду "потрібну людину".

Він відзначає, що профільний заступник Міністра Юрій Бровченко ініціював проведення реструктуризації департаменту, у наслідок чого департамент залишився без керівництва.

Реклама:

"Така ситуація призвела до зриву роботи по всім напрямам за які відповідальний департамент. Сам Бровченко прийшов  в МЕРТ з ДК "Укроборонпром", що вже саме по собі було конфліктом інтересів", - повідомляє джерело.

За його словами на посаду директора намагаються призначити узгоджену кандидатуру, яка за наявною інформацією нещодавно виграла "квазі-конкурс" в Апараті РНБО.

"Керівництво МЕРТ боїться що у наслідок проведення відкритого конкурсу на дану посаду в міністерство може прийти порядна та професійна людина, що перешкодить прийняттю непрозорих корумпований рішень", - повідомили ЕП.

Департамент оборони та безпеки МЕРТ відповідальний за координацію державного оборонного замовлення, розробку та контроль за  виконанням державної політики у сфері державного матеріального резерву та системі експортного контролю, виділення грошей з резервного фонду бюджету, реформування та розвиток оборонної промисловості країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!