ДІАМ оштрафував Могилянку на 180 тисяч: університет подаватиме до суду

Четвер, 2 травня 2024, 14:11 -
 
Мінвідновлення

У Києво-Могилянській академії не допустили інспекторів ДІАМ для перевірки реставрації 200-річних братських келій Братського монастиря, що розташовані на території НаУКМА у Києві. В університеті відкидають звинувачення.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства відновлення України. 

"Для проведення позапланової перевірки інспекторів ДІАМ не допустили до обʼєкту архітектурно-будівельного контролю. Йдеться про 200-річні братські келії Братського монастиря, що розташовані на території НаУКМА у Києві", – сказано у повідомленні. 

Згідно з відомостями єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, на обʼєкті триває реставрація з пристосуванням під навчальні та службові приміщення.  

Реклама:

"Водночас, перевірити це неможливо через повторний недопуск інспекторів, які діють на підставі припису про усунення порушення законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм і правил", – наголосили у Мінвідновлення. 

У відомстві додали, що заклад оштрафували на 180 тис грн. 

Доповнено:

Реклама:

На запит ЕП у пресслужбі Києво-Могилянської академії надали коментар щодо дій ДІАМ.

Там вважають штраф безпідставним і оскаржуватимуть його у судовому порядку. 

У  НаУКМА пояснюють недопуск представників ДІАМ до території реставрації братських келій незаконністю дій інспекції, що пов'язують із тиском на них зі сторони влади, зокрема голови партії "Слуга народу" Олени Шуляк та міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова.

"Ми не маємо нічого проти перевірок і готові допускати всіх, але якщо це відбувається згідно з чинним законодавством", - повідомили ЕП у пресслужбі НаУКМА.

Економічна правда 

Реклама: