Миллиарды на подавление Майдана?

Миллиарды на подавление Майдана?

Среда, 8 января 2014, 07:45 -
За четыре года правления Януковича расходы на МВД выросли более чем на 4 млрд грн: с 11,8 млрд грн в 2010 году до 16,05 млрд грн в 2013 году. За тот же период расходы на здравоохранение увеличились на 2,9 млрд грн. (Укр.)

Відрядження співробітників МВС до столиці для охорони громадського порядку під час Євромайдану коштувало 12,05 млн грн або 1,5 млн дол.

Про це на запит ЕП повідомив начальник департаменту громадської безпеки МВС Олександр Крикун.

"Працівникам, відрядженим для забезпечення охорони громадського порядку в місті Києві, видано аванси на відрядження на загальну суму 12 057,6 тис грн.

Обсяг коштів, який буде сплачено за найм житлових приміщень під час відряджень, можна буде визначити лише після повернення зазначених працівників з відряджень та їх звітування", - зазначив начальник.

Реклама:

Як відомо, навколо столиці у готелях та санаторіях квартирують міліціонери. Скільки всього там правоохоронців, і в яких готелях вони проживають, у міністерстві не уточнюють, посилаючись на службову інформацію.

У сюжеті "5 каналу" очевидці стверджували: курсанти, які приїхали автобусом з Криму, жили в дитячому санаторії "Барвінок", де лікують від туберкульозу.

Однак головний лікар закладу Олександр Бурлаков заперечив цю інформацію: "Санаторій "Барвінок" не розміщував співробітників МВС. Плата за проживання від інших організацій на рахунок санаторію не надходила".

Відповідно до кошторисів кримських військових частин внутрішніх військ МВС, які є у розпорядженні автора, на одного солдата розраховано 280 грн добових для відряджень: 30 грн на кишенькові видатки та 250 грн на житло.

Як відомо, у проекті бюджету на 2014 рік уряд збільшив видатки на МВС порівняно з 2013 роком більш ніж на 2 млрд грн.

Парламентський комітет з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією у висновку до проекту бюджету наголосив на корупційній складовій, яка міститься у видатках МВС.

Зокрема, проект передбачає віднесення видатків на наукове та інформаційно-аналітичне забезпечення заходів з боротьби з організованою злочинністю і корупцією до Міністерства внутрішніх справ.

Зараз ці функції виконує Міжвідомчий науково-дослідний центр з проблем боротьби з організованою злочинністю - робочий орган при Раді національної безпеки і оборони.

Всього за чотири роки правління Віктора Януковича видатки на МВС зросли більш ніж на 4 млрд грн: з 11,8 млрд грн у 2010 році до 16,05 млрд грн у 2013 році. За той же період витрати на охорону здоров'я зросли на 2,9 млрд грн.

Фото АР

Реклама: