Як отримати облік води за рахунок міського бюджету

Як отримати облік води за рахунок міського бюджету

П'ятниця, 2 червня 2017, 07:00 -
Для багатьох вразливих киян встановлення лічильника — дороге задоволення. Проте, це можна зробити за рахунок міського бюджету. ЕП пояснює, що для цього потрібно.

Гаряча та холодна вода займають помітне місце у витратах киян на комунальні послуги. І попри відносну заможність столиці, для багатьох вразливих киян встановлення лічильника занадто дорога справа.

Той пристрій, який дозволив би зекономити невеликі кошти сімейного бюджету виявляється дорогим.  

Одним із виходів із такої ситуації може стати спеціальна програма із встановлення лічильників, фінансована КМДА із міського бюджету.

Хто може скористатись

Програма із голосною назвою "Турбота. Назустріч Киянам" допомагає встановити засоби обліку води кільком категоріям киян. Серед них — інваліди 1 групи (підгрупа А), також діти-інваліди підгрупи А та ті, хто опікується неповнолітніми дітьми.

Реклама:

Дія програми також поширюється на дві додаткові категорії — інвалідів 1 групи (Підгрупа Б) та інвалідів 2 групи, а також — одиноких пенсіонерів, що потребують догляду.

Для цих останніх двох категорій є додаткова умова: розмір їх пенсії не повинен перевищувати півтори прожиткових мінімуми доходів для осіб, що втратили працездатність. Іншими словами, пенсія таких громадян не повинна перевищувати   1870 гривень.

Алгоритм отримання

Щоб отримати облік гарячої та холодної води за цією програмою її учасники повинні пройти ряд кроків.

Перший із них — звернутись до комунального концерну "Центр комунальних послуг". Це можна зробити зателефонувавши у сам центр або відвідавши його безпосередньо. Всі адреси відділень цього комунального підприємства у різних районах Києва містяться на його сайті.

Далі починається робота із документами. Киянину, що підпадає під умови програми потрібно оформити заяву і надати пакет документів, що підтверджує його відповідність вимогам програми.

Власне, на цьому дії учасника програми і закінчуються.

Далі розглядом заяви і документів займається Департамент житлово-комунальної інфраструктури КМДА — саме туди передаються подані документи. Вже після прийняття комісією Департаменту відповідного рішення із учасником програми зв'язується представник "Центру комунальних послуг".

Під час розмови представник компанії та учасник програми узгоджують зручний для встановлення лічильників час.

Наступний крок — це саме встановлення лічильників у домовлений час.

Відразу після цього відбувається опломбування лічильників — важливий етап перед тим як поставити його на облік до постачальників послуг. Цей процес може зайняти декілька тижнів, адже українські монополісти відомі своєю неспішністю.

Однак по завершенні процесу сума в рахунку за воду у такого споживача буде формуватися залежно від показань лічильників та його здатності економити вартісний ресурс.

Реклама: