Як ми годуємо внутрішні війська

Як ми годуємо внутрішні війська

Субота, 30 листопада 2013, 10:42 -
Фото ТСН
Євромайдан завершився за силовим сценарієм. Саме внутрішні війська влада кинула тараном на людей, що не чинили жодного опору. Тому варто нагадати "захисникам вітчизни" МВС: все, що оточує в повсякденному житті солдата внутрішніх військ, оплачене саме грішми доброчесних платників податків. Тих самих, яких вони били на Майдані.

Євромайдан завершився силовим сценарієм. Саме внутрішні війська влада кинула тараном на людей, що не чинили жодного опору.

Тому варто нагадати "захисникам вітчизни" МВС дві речі.

По-перше, 41 статтю Конституції України, в якій наголошується на кримінальній відповідальності за виконання злочинного наказу.

По-друге, все, що оточує в повсякденному житті солдата внутрішніх військ, оплачене саме за гроші доброчесних платників податків. Тих самих, кого вони так по-звірячому били на Майдані.

Реклама:

Автор статті через запити на інформацію отримав від внутрішніх військ розрахунки до кошторисів на 2013 рік, які містять деталізовану інформацію про заплановані витрати. Згідно документів, на сьогодні Головне управління внутрішніх військ очолює структуру із 59 військових частин. До їхнього складу входять 23 197 військовослужбовця та 2 188 обслуговуючого персоналу – медики, бібліотекари, слюсари та інші.

Прогнозовано, найбільше солдат МВС служить в Києві та Київській області – 4553 осіб. Для прикладу, в Донецькій області, де кількість зареєстрованих торік тяжких злочинів перевищує столицю майже в два рази, розташовано тільки 2089 військових.

Відповідно до кошторисів, для грошового забезпечення 23 197 військовослужбовців на 2013 рік необхідно 631, 4 млн гривень. Для 2 188 обслуговуючих – більше 74, 8 млн гривень.

Для прикладу, щомісячні виплати офіцеру в місті Київ приблизно складають 3250 гривень, з яких посадовий оклад лише 1010 гривень. Все інше: оклад на звання, надбавка за таємність, за кваліфікацію, премії і т.д.

Заробітна плата – не велика. Однак, треба зважити, що окрім виплат, із бюджету оплачуються також харчування та житло.

Продукти для раціону внутрішніх військ у м. Київ

Для того, щоб прогодувати внутрішні війська із бюджету витратять більше 132,6 млн гривень. На житло в 2013 році необхідно 46,665 млн гривень. Ці гроші заплатять за гуртожитки, однокімнатні, двокімнатні та трьохкімнатні квартири для воїнів та їх сімей. Наприклад, найбільше коштів потрібно на київську частину "2260" – 3,446 млн гривень.

І це не всі видатки. Внутрішні війська активно пересуваються країною, проводять регулярні спортивні змагання, виконують особисті доручення керівництва на що також витрачаються бюджетні мільйони платників податків.

Президент доручає міністру внутрішніх справ.

Міністр внутрішніх справ наказує командувачу внутрішніх військ.

Командувач муштрує солдат.

Солдати внутрішніх військ стоять між горезвісними "тітушками" та мирними мітингу вальними, але "безсилі" щось зробити, коли "тітушки" б'ють журналістів.

Зате ті ж самі солдати внутрішніх військ аж занадто бадьоро виконує наказ бити людей, що не чинять жодного опору.

Звичайно, такий "хоробрий" солдат МВС буде втішати себе думкою про виконання наказу "зверху".

Чи він буде пам’ятати, хто платить за житло його родини.?

Фото з сайту МВС
Фото ТСН 
Фото ТСН  
Фото ТСН  
Фото ТСН  
Фото з сайту ТСН  
Фото Павла Шеремета 
Фото Павла Шеремета 

ПРО АВТОРА

Гліб Канєвський, Центр політичних студій та аналітики

Реклама: