Проект газового договору: акції в обмін на трубу. Документ

Проект газового договору: акції в обмін на трубу. Документ

П'ятниця, 20 січня 2012, 17:35 -
Проект договору між Росією та Україною передбачає створення двох СП. Перше має отримати у власність ГТС України. Другому СП плануєтся передати "виняткові" права на продаж газу внутрішнім споживачам, а також на диспетчерські функції з його розподілу.

У розпорядженні видання "Ведомости" опинилася копія проекту договору між Росією та Україною "Про розширення співробітництва в газовій галузі".

"Газпром" згідно з проектом може оплачувати частки в СП не тільки грошима, чого так чекала Україна, а й майном, у тому числі власними акціями - з гарантією, що папери належать самому "Газпрому".

Проект договору також передбачає цілий список гарантій. Україна має відшкодувати всі втрати і збитки, якщо по переданим активам будуть претензії третіх осіб, а також держоргани країни не повинні втручатися в установку тарифів на транзит газу через Україну.

При цьому гарантій від "Газпрому" з транзиту певних обсягів газу через Україну документ не передбачає.

Реклама:

1 грудня 2011 року голова правління "Газпрому" Олексій Міллер направив рішення прем'єру Володимиру Путіну, вказавши, що документ "підготовлений спільно з українською стороною" і "Газпром" чекає доручень щодо його підписання.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!