Збори від кіно зросли на 50%, а кількість відвідувачів на 20%

Вівторок, 6 квітня 2010, 20:55

Відвідуваність кінотеатрів зросла на 20%, тож заяви про зниження відвідуваність кінотеатрів через уведення українського дубляжу не відповідають дійсності.

Про це заявив гендиректор кінопрокатної компанії B&H Film Distribution Богдан Батрух, передає "ТСН".

Так він прокоментував заяву міністра освіти та науки Дмитра Табачника про скасування обов`язкового дублювання іноземних фільмів українською мовою.

"Вважаю неприпустимим для міністра освіти робити подібні, абсолютно не підкріплені якимось цифрами заяви", - зазначив Батрух.

Реклама:

Він також висловив здивування, чому міністр освіти втручається у справи, які знаходяться у сфері управління іншого відомства - Міністерства культури.

Говорячи про якість дубляжу, гендиректор B&H Film Distribution зазначив, що у даному випадку глядачі "проголосували ногами".

"Зростання зборів від прокату і кількості глядачів свідчить, що заяви про низьку якість українського дубляжу не відповідають дійсності", - сказав він.

За словами Батруха, не відповідають дійсності і заяви, мовляв східняки перестали відвідувати кінотеатри через дублювання фільмів українською мовою.

"Другий по відвідуваності кінотеатр в Україні, з яким ми співпрацюємо, знаходиться в Луганську", - зазначив він.

Як відомо, міністр освіти і науки Дмитро Табачник заявив в інтерв`ю московському радіо, що виступає за скасування обов`язкового дублювання іноземних фільмів українською мовою.

"Я виступаю проти обов`язкового обмеження показу фільмів російською мовою, англійською, французькою. Вважаю, що кінопрокатник, який вклав у реконструкцію кінотеатрів гроші, має право обирати. Будь-якою мовою, куди ходять люди", - додав міністр.

За його словами, демократичні сили замовчують, що після введення обов`язкового перекладу художніх фільмів українською мовою "кількість відвідування у кінотеатрах Львова впала мало не на третину".

Згідно з даними Міжнародної асоціації виробників і дистриб'юторів фільмів Motion Picture Association, у березні 2010 року кінотеатри в Україні відвідали близько 2 млн. глядачів.

Порівняно з тим же періодом 2009 року відвідуваність кінотеатрів зросла більш ніж на 40%.

Надходження від кінопрокату у березні 2010 року перевищили 68 млн. грн., що майже вдвічі більше, ніж 2009 року.

В середньому за тиждень в березні 2010 року в Україні показували близько 18 стрічок, а в березні 2009 року - 14.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: