"Нафтогаз" підтвердив, що має сплатити RosUkrEnergo 197 мільйонів доларів

Вівторок, 6 квітня 2010, 11:21

Рішення Стокгольмського арбітражного суду за позовом швейцарського газотрейдера RosUkrEnergo до Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" про виплату української газовою монополією позивачеві 197 млн. доларів стосується спірних питань взаємин в 2008 році.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу "Нафтогазу".

"Сума в сім разів менша, ніж була в позові, в якому RosUkrEnergo домагалася сплати "Нафтогазом" 1,4 млрд. доларів", - підкреслили в прес-центрі.

У той же час про результати судових розглядів зі спірних питань взаємин двох компаній в 2009 році інформація поки відсутня, додали в нафтогазовому холдингу.

Реклама:

Як повідомлялося, минулого тижня арбітражний суд у Стокгольмі виніс проміжну постанову з приводу позовних вимог RosUkrEnergo до НАК "Нафтогаз України" в розмірі 2 млрд. доларів, зобов`язавши "Нафтогаз" повернути позивачеві 197 млн. доларів.

Вперше "Нафтогаз України" повідомив про судову суперечку з RosUkrEnergo наприкінці березня 2009 року.

За словами першого заступника голови правління НАК Ігоря Діденка, швейцарський газотрейдер висунув позови про нарахування НАК пені і штрафних санкцій у розмірі 600 млн. доларів, 55 млн. доларів і 20 млн. доларів.

У свою чергу, "Нафтогаз України" подав до RosUkrEnergo зустрічні позови на 62 млн. доларів і 118 млн. доларів.

Слухання взаємних суперечок між НАК "Нафтогаз України" і RosUkrEnergo у Стокгольмському арбітражі 28 серпня 2009 року були об'єднані в одну справу.

Згідно з оприлюдненими в листопаді 2009 року даними НАК, арбітражне рішення щодо ініційованого швейцарською компанією ще в квітні 2008 року позову очікується в другому кварталі 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!