"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фірташу заважають скуповувати облігації Надра Банку

Четвер, 1 квітня 2010, 09:24

Єврооблігації банку "Надра", крім потенційного власника фінустанови Дмитра Фірташа, почала скуповувати ще одна група інвесторів.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на свої джерела.

За інформацією видання, інвестори намагаються консолідувати третину всіх євробондів банку, щоб не допустити реструктуризації цього випуску на невигідних для власників облігацій умовах.

"До цього тижня скупка євробондів проводилася тільки в інтересах Дмитра Фірташа, проте зараз з'явився ще один покупець, який скуповує папери, для того щоб не дати Фірташу набрати критичну масу паперів для проведення реструктуризації", - говорить джерело, близьке до одного з власників єврооблігацій банку "Надра".

Реклама:

Як повідомлялося, ряд західних банків та інвесткомпаній у березні активно купували борги банку "Надра" в інтересах Дмитра Фірташа.

Український бізнесмен прагне отримати контроль над 2/3 єврооблігацій банку для того, щоб отримати можливість провести їх реструктуризацію на вигідних для фінустанови умовах.

"Згідно проспектом емісії цих євробондів, рішення про реструктуризацію повинно прийматися на зборах облігаціонерів, кворум для проведення якого складають власники, які володіють 2/3 від загального обсягу емісії", - пояснює старший юрист компанії "Василь Кісіль і партнери" Юлія Кирпа.

За інформацією джерела видання, наразі компанії, близькі до Дмитра Фірташа, контролюють уже близько 45% євробондів банку "Надра" номінальною вартістю 78,75 млн. доларів.

Співрозмовник видання зазначив, що інвестор, який почав скуповувати євробонди, скоріше за все, ставить перед собою мету виторгувати у Дмитра Фірташа більш вигідні умови їх реструктуризації.

"Якщо новий власник банку буде вирішувати питання самостійно, він так реструктуризує борги, що від них мало що залишиться. Тримачі ж євробондів хочуть, щоб їм запропонували умови, схожі на ті, що пропонував ВіЕйБі Банк своїм кредиторам", - сказав він.

Втім, інвестбанкіри, які брали участь в переговорах про реструктуризацію, сумніваються в тому, що комусь удасться сконцентрувати блок-пакет (у цьому випадку більше 33% випуску), оскільки на ринку залишилося дуже мало цих бондів, а всі, хто хотів їх продати, зробили це, ще коли скупку почав Дмитро Фірташ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: