"АероСвітові" не дозволили літати до Молдови

Неділя, 28 березня 2010, 12:17

Авіакомпанія "АероСвіт - Українські авіалінії" не отримала від Державної адміністрація цивільної авіації Молдови дозвіл на виконання польотів по представленому компанією розкладом, починаючи з 28 березня 2010 року.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу перевізника.

"АероСвіт - Українські авіалінії" приносить вибачення пасажирам у зв'язку з вимушеним перенесенням початку виконання рейсів між Києвом і Кишиневом. Компанія планувала приступити до виконання власних польотів за маршрутом Київ-Кишинів-Київ, починаючи з 28 березня 2010 року ", - говориться в прес-релізі авіакомпанії.

У повідомленні наголошується, що авіакомпанія провела серію переговорів з молдавською стороною щодо відновлення повітряного сполучення між столицями України і Молдови.

Реклама:

"При цьому "АероСвіт" на вимогу паритетного перевізника Air Moldova пішов на значні поступки, скоротивши плановану частотність рейсів з 7 до 4, відмовившись від нічної стоянки літака в Кишиневі, а також зменшивши ємність повітряних суден, які передбачалося використовувати на даній лінії", - говориться в прес-релізі.

Тим не менше, до сьогоднішнього дня "АероСвіт" не отримав від Державної адміністрація цивільної авіації Молдови дозвіл на виконання польотів за представленим компанією розкладом.

Переговори з цього питання будуть продовжені, у зв'язку з чим "АероСвіт" розраховує на прийняття молдавською стороною конструктивного рішення, яке дозволило б українській компанії почати польоти до Кишинева з 12 квітня 2010 року.

"При цьому "АероСвіт" зобов'язується доставити в пункти призначення всіх пасажирів, які придбали квитки на рейси, скасовані в період з 28 березня по 12 квітня", - наголошується в прес-релізі.

Як відомо, регулярне авіасполучення між Україною та Молдовою було перервано в кінці березня 2006 року.

До цього, з червня 2004 повітряна лінія Київ-Кишинів спільно обслуговувалася призначеними перевізниками сторін - українською компанією "АероСвіт" і молдавською Tandem-Aero.

З 28 березня 2006 молдавська авіакомпанія, яка виступала фактичним перевізником на маршруті, припинила польоти до Києва з комерційних причин.

У зв'язку з цим авіакомпанія "АероСвіт" вже 29 березня 2006 року подала власне замовлення на виконання щоденних рейсів між столицями України і Молдови.

Однак Державна адміністрація цивільної авіації Молдови не затвердила розклад польотів, наданий авіакомпанією "АероСвіт" в установленому порядку, і відновлення повітряного сполучення між країнами було зірване.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!