Ціна А-95 не має перевищувати 8,1 грн - урядова комісія

П'ятниця, 26 березня 2010, 20:15

Урядова експертно-аналітична група з питань функціонування ринку нафти й нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної галузі рекомендувала нафтотрейдерам знизити роздрібні ціни на світлі нафтопродукти.

Про це повідомив один з учасників засідання, передає агентство "Українські новини".

Група встановила, що середні ціни на бензин А-95 не повинні перевищувати 8,1 гривень за літр. Такий рівень цін, відповідно до рішення, повинен триматися до узгодження нової формули розрахунку роздрібних цін.

У прес-релізі Міністерства палива й енергетики повідомляється, що за підсумками засідання було ухвалене рішення повернутися до затвердженого раніше економічно обґрунтованому рівня цін на пальне.

Реклама:

Міністр Юрій Бойко під час засідання підкреслив необхідність терміново стабілізувати ситуацію, яка виникла у зв'язку зі зростанням цін.

"Влада не буде терпіти такі методи трейдерів, не погоджені в рамках експертно-аналітичної групи, і буде відповідним чином реагувати на них", - сказав міністр.

На засіданні також було ухвалене рішення провести низку заходів щодо поліпшення якості нафтопродуктів, реалізованих в Україні. Конкретні пропозиції обіцяють розглянути на наступному засіданні групи.

Конкретні пропозиції будуть розглянуті на наступному засіданні експертно-аналітичної групи.

Зі слів одного з учасників, на засіданні були присутні представники концерну "Галнафтогаз" (Львів), компанії "Укртатнафта" (Кременчук), компанії "Альянс-Холдинг" (Київ), компанії "Укрнафта".

Як повідомлялося, 25 березня 2010 року Антимонопольний комітет порушив справу проти 15 операторів роздрібного ринку нафтопродуктів за ознаками антиконкурентних узгоджених дій, а також рекомендував їм до 29 березня знизити ціни на бензин і дизельне паливо до економічно обґрунтованих.

22 березня 2010 року практично всі великі нафтотрейдери одночасно різко підвищили роздрібні ціни на світлі нафтопродукти на 20-35 копійок за літр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!