МВФ згоден на дефіцит держбюджету-2010 до 6% ВВП

П'ятниця, 26 березня 2010, 15:17

Міжнародний валютний фонд вважає прийнятним дефіцит держбюджету України на 2010 рік до 6% ВВП для продовження двостороннього співробітництва.

Про це на брифінгу у п'ятницю заявила перший заступник голови Адміністрації президента Ірина Акімова, повідомляє агентство "Українські новини".

"Цифра (за прийнятним дефіцитом держбюджету-2010), що звучала з вуст МВФ, включаючи рекапіталізацію банків, НАК "Нафтогаз" - це цифра порядку 6% (ВВП)", - сказала вона.

Водночас Акімова підкреслила, що такий показник дефіциту "ще буде дискутуватися" і може бути переглянутий.

Реклама:

"Це (припустимий дефіцит бюджету-2010 до 6% ВВП) не догма, це орієнтир, маяк, на який можна дивитися розумно, прагматично й продовжуючи обговорювати програму реформ", - сказала вона.

На думку першого заступник голови АП, дискусії навколо прийнятного показника рівня бюджетного дефіциту повинні проводитися з урахуванням необхідності реалізації економічних реформ.

"Рівень дефіциту, який спостерігається в Україні зараз - понад 12% ВВП - зрозуміло, не може бути прийнятний і він має бути знижений. Зниження рівня дефіциту повинне розглядатися у тісному зв'язку з тими реформами, які український уряд хоче зробити вже в 2010 році", - сказала вона.

На думку Акімової, раніше прийняті парламентом законодавчі акти про підвищення соціальних стандартів повинні виконуватися, і це також має враховуватися в ході дискусії української влади з експертами МВФ.

Як повідомлялося, українська влада розраховує, що обсяг четвертого траншу кредиту stand-by Міжнародного валютного фонду становитиме 5 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!