НКРЕ скасувала подорожчання газу, яке і так не відбулося

П'ятниця, 26 березня 2010, 10:15

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) скасувала свою постанову №812 від 9 липня 2009 року про підвищення з 1 жовтня 2009 року граничних цін на газ для підприємств комунальної теплоенергетики на 20%, яка так і не набула чинності.

Відповідне рішення НКРЕ прийняла на засіданні 25 березня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Як пояснив начальник управління цінової та тарифної політики нафтогазового комплексу відомства Володимир Семенець, документ не вступив в силу через відсутність узгодження з міністерствами економіки і фінансів.

З аналогічних причин комісія також визнала такою, що втратила чинність, постанову №791 від 3 липня 2009 року про початок процедури підвищення роздрібних цін на газ для населення.

Реклама:

Ще раніше комісія скасувала свою постанову №811 від 9 липня 2009 року про підвищення з 1 вересня 2009 року роздрібних цін на газ для населення на 20%, яка також не набула чинності.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів у червні 2009 року затвердив план заходів зі стабілізації фінансового стану НАК "Нафтогаз України".

У ньому, зокрема, НКРЕ рекомендувалося переглянути ціни на газ для населення з метою приведення їх до економічно обгрунтованого рівня, який включає в повному обсязі інвестиційну складову для нарощування власного видобутку газу.

Таке підвищення було однією з умов виділення Україні Міжнародним валютним фондом третього траншу кредиту у розмірі 3,3 млрд. доларів.

У зв'язку з цим Нацкомісія 9 липня 2009 року прийняла рішення про підвищення цін на газ на виконання вимог Фонду.

НКРЕ здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці і нафтогазовому комплексі, забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: