Експерти з МВФ приїхали до Києва

Вівторок, 23 березня 2010, 18:00

Місія Міжнародного валютного фонду під керівництвом Таноса Арвантіса у вівторок увечері прибула до Києва.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу представництва МВФ в Україні.

Експерти місії мають намір обговорити з українським урядом можливості поновлення програми співробітництва з Фондом за програмою stand-by.

Місія працюватиме в Україні до 2 квітня.

Реклама:

Як повідомлялося, МВФ восени 2008 року прийняв рішення про виділення Україні кредиту близько 17 млрд. доларів у рамках програми stand-by.

З трьох виділених траншів на загальну суму майже 11 млрд. доларів перший в розмірі 4,5 млрд. доларів у листопаді 2008 року отримав Нацбанк, проте вже другий, у травні 2009 року, в розмірі 3 млрд. доларів був поділений навпіл між НБУ та урядом, а третій, у серпні, на 3,5 млрд. доларів повністю пішов уряду, щоб полегшити виконання бюджету і закупівлю природного газу.

Виділення четвертого траншу в розмірі 3,8 млрд. доларів було заплановано на листопад 2009 року за підсумками третього перегляду програми.

Місія Фонду завершила роботу в Києві наприкінці жовтня, однак не зробила позитивної заяви про завершення перегляду. МВФ неодноразово публічно наголошував, що чекає формування консолідованої позиції української влади в питанні реалізації антикризових дій та прийняття держбюджету на 2010 рік.

15-19 березня у Києві працювала технічна місія МВФ, яка вивчала стан державних фінансів.

Арвантіс очолив місію Фонду в Україні у січні 2010 року замість Джейли Пазарбашіоглу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!