"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін збільшив фінансування протипаводкових заходів

Неділя, 21 березня 2010, 15:12 -

За тиждень Міністерством фінансів повною мірою було здійснено фінансування заходів, спрямованих на запобігання можливого затоплення територій внаслідок льодоходу, повені та паводків.

Про це ідеться у повідомленні на веб-сайті Мінфіну.

Зокрема, згідно із повідомленням, обсяги планових призначень березня по цьому напряму збільшені на 32,31 млн. гривень, В тому числі 20 млн. гривень - МНС на забезпечення матеріально-технічними засобами, пально-мастильними матеріалами, плавзасобами, помпами для відкачування води та безперебійного електропостачання; 6,997 млн. гривень - Мінтранссзв'язку на проведення робіт з ліквідації льодових заторів.

Крім того, виділено 5,309 млн. гривень обласним державним адміністраціям на проведення ремонту мереж водовідведення, забезпечення запобігання руйнування мостів, інших інженерних споруд, які перебувають у комунальній власності.

Реклама:

З них Волинська область отримала 434 тис. гривень, Кіровоградська - 427 тис. гривень, Луганська - 970 тис. гривень, Львівська - 1066 тис. гривень, Миколаївська - 498 тис. гривень, Одеська - 990 тис. гривень, Чернігівська - 466 тис. гривень, Херсонська - 458 тис. гривень.

Крім того, Мінфін звернувся до урядової комісії з координації дій центральних і місцевих органів виконавчої влади, пов'язаних із запобіганням можливого затоплення територій внаслідок льодоходу, повені та паводків, з проханням взяти на контроль питання за ефективним витрачанням бюджетних коштів та оперативно надавати Міністерству фінансів інформацію про обсяги коштів, необхідних для запобігання можливого затоплення територій.

Тим самим Міністерство фінансів забезпечує контроль за цільовим використанням коштів і кожна копійка з цих 32,31 млн. гривень буде використана виключно на запобігання повені, наголошують у Мінфіні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: