"Київстар" підвищує вартість дзвінків, щоб "урятувати ринок"

П'ятниця, 19 березня 2010, 14:17

ЗАТ "Київстар GSM" з 30 березня підвищує вартість дзвінків у низці тарифних планів для абонентів передплаченого зв'язку.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на оголошення оператора у пресі.

Так, у тарифних планах "DJUICE Безлім" і "DJUICE Безлім + Музика" вартість вихідних дзвінків на номери абонентів DJUICE після закінчення пільгового періоду, що триває 25 днів від дати поповнення рахунку на 30 грн. і більше, підвищується з 0,25 грн. за хвилину до 0,5 грн. за хвилину.

У тарифних планах "Дзвони всім" і "Багато розмов" вартість вихідних дзвінків на номери абонентів "Київстар" і DJUICE після закінчення акційних 3 тис. хвилин, що нараховуються при поповненні рахунку на 30 грн. і більше, підвищується з 0,2 грн. за хвилину до 0,35 грн. за хвилину. Термін дії акційних хвилин скорочується з 30 днів з дати поповнення до 25 днів.

Реклама:

У тарифному плані "Потрійна перевага", що діє на території Донецької, Луганської, Херсонської областей та АРК, вартість вихідних дзвінків на номери абонентів усіх мереж підвищується з 0,35 грн. за хвилину до 0,5 грн. за хвилину.

При цьому оператор підвищує кількість пільгових (які не тарифікуються) хвилин на вихідні дзвінки на номери абонентів "Київстар", що нараховуються щодня протягом 25 днів після поповнення рахунку на 30 грн. і більше, з 100 хвилин за день до 150 хвилин за день.

У тарифному плані "Безліч слів", що діє на території Рівненської області, підвищується розмір щоденної абонентської плати з 1 грн. за день до 1,2 грн. за день.

При цьому кількість пільгових хвилин на вихідні дзвінки на номери абонентів "Київстар", що нараховуються щоденно збільшується з 60 хвилин за день до 100 хвилин за день.

"Київстар" також підвищує вартість міжнародних дзвінків.

Так при традиційному наборі вартість дзвінків на номери країн СНД і Грузії підвищується з 7 грн. за хвилину до 10 грн. за хвилину, в країни Європи та Північної Америки - з 12 грн. за хвилину до 15 грн. за хвилину, в інші країни світу - з 17 грн. за хвилину до 25 грн. за хвилину.

При використанні послуги міжнародних дзвінків "СтарСвіт" (набір через коди "015" і "815") вартість дзвінків у країни СНД і Грузію підвищується в бізнес-час (понеділок-п'ятниця з 8:00 до 20:00) з 2,75 грн. за хвилину до 3 грн. за хвилину, в не бізнес-час - з 0,95 грн. за хвилину до 1,5 грн. за хвилину.

Дзвінки до Європи подорожчають у бізнес-час з 3,2 грн. за хвилину до 4 грн. за хвилину, в не бізнес-час - з 1,95 грн. за хвилину до 2 грн. за хвилину, до Північної Америки - у бізнес час з 3 грн. за хвилину до 4 грн. за хвилину, в не бізнес-час - з 1,45 грн. за хвилину до 2 грн. за хвилину.

Дзвінки за допомогою послуги "СтарСвіт" в Центральну і Західну Азію подорожчають у бізнес-час з 5,5 грн. за хвилину до 8 грн. за хвилину, в не бізнес-час - з 4,45 грн. за хвилину до 5 грн. за хвилину.

В усі інші країни світу подешевшають дзвінки в не бізнес-час з 5,45 грн. за хвилину до 5 грн. за хвилину.

Оператор також змінив вартість роумінгу у другій і третій тарифних зонах.

У другій зоні вартість вхідних дзвінків підвищилася з 10 грн. за хвилину до 12 грн. за хвилину, а вихідних знизилася з 20 грн. за хвилину до 12 грн. за хвилину.

У третій тарифній зоні вартість вхідних дзвінків підвищується з 15 грн. за хвилину до 25 грн. за хвилину, а вихідних - з 30 грн. за хвилину до 35 грн. за хвилину.

У "Київстарі" пояснюють зміну умов тарифних планів необхідністю збереження існуючого рівня середнього щомісячного доходу з одного абонента (ARPU).

"Зміни в умовах відчує лише п'ята частина абонентської бази "Київстар"... Таким чином, компанія створює умови для збереження існуючого рівня ARPU, що з урахуванням провідної позиції "Київстар" допоможе запобігти надалі "просіданню" ринку телекомунікацій", - сказала агентству керівник прес-служби оператора Юлія Шиліна.

Підвищення вартості міжнародних дзвінків та роумінгу в компанії пояснили валютозалежністю таких тарифів і серйозною девальвацією гривні в 2009 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: