Янукович поверне "особливі" економічні території?

П'ятниця, 19 березня 2010, 11:15

Закон про спеціальні економічні зони (ВЕЗ) і території пріоритетного розвитку (ТПР) знову почне діяти в Україні.

Про це заявив новопризначений голова Донецької обладміністрації Анатолій Близнюк з посиланням на слова президента Віктора Януковича на зустрічі з активом Донецької області у четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Учора президент однозначно сказав, що поверне закон про ВЕЗи і ТПРи, і сказав готувати роботу всіх регіонів у цьому напрямі", - повідомив Близнюк на нараді в Донецьку за участю прем'єра країни Миколи Азарова.

Голова Донецької області заявив, що основним його завданням на найближчий час буде боротьба з економічною кризою.

Реклама:

"Ідеологією Донецької області повинні стати ребрендинг і реформи. Ми продовжуємо експеримент з розвитку місцевого самоврядування ... Ми готові пілотувати на рівні регіону зміни пенсійного законодавства, адміністративно-територіальну реформу", - підкреслив Близнюк.

Як відомо, під час президентської кампанії лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявляв, що у разі його перемоги на президентських виборах буде відновлено діяльність ВЕЗ і ТПР.

На території України з 1999 по 2004 роки було створено 11 ВЕЗ і в дев'яти регіонах запроваджено спеціальний режим інвестиційної діяльності (ТПР).

У березні 2005 року законом про держбюджет-2005 були скасовані пільги зі сплати податку на прибуток і ПДВ для суб'єктів, які реалізують інвестиційні та інноваційні проекти у ВЕЗ і ТПР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: