Standard&Poor's підвищило ще один рейтинг України

Четвер, 18 березня 2010, 10:48 -

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's підвищило рейтинг України за національною шкалою з "uaBBB" до "uaА".

Про це ідеться у повідомленні прес-служби S&P.

Агентство нагадує, що такій рейтинговій дії передувало підвищення рейтингів України за зобов'язаннями в іноземній валюті з рівня "CCC+/C" до рівня "B-/C" і зобов'язаннями у національній валюті з рівня "B-/C" до рівня "B/B".

"Підвищення суверенних рейтингів за міжнародною шкалою, яке відбулася минулого тижня, було зумовлене формуванням нового уряду в Україні і нашим припущенням про те, що це може призвести до формування більш послідовної стратегії й до поліпшення відносин з офіційними кредиторами", - сказано в повідомленні.

Реклама:

Рейтинги України за національною і міжнародною шкалою враховують ті самі фактори, які впливають на кредитоспроможність уряду країни.

Позитивний вплив на динаміку рейтингів надалі, на думку експертів агентства, могло б зробити зміцнення політичної й кредитно-грошової системи країни.

Як повідомлялося, 12 березня Standard&Poor's підвищило рейтинг України за зобов'язаннями в іноземній валюті з рівня "CCC+/С"до "B-/С" із "позитивним" прогнозом, за зобов'язаннями в національній валюті - з "В-/С" до "В/В" із "позитивним" прогнозом.

17 березня міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings змінило прогноз за довгостроковими рейтингами дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній і національній валюті на "стабільний" з "негативного".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: