"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Коломойського визнали винним у блокаді

Середа, 17 березня 2010, 10:33

Дніпропетровське територіальне відділення Антимонопольного комітету (АМКУ) 10 березня визнало дії підконтрольного групі "Приват" Криворізького залізорудного комбінату (КЗРК) щодо ГЗК "Суха Балка" порушенням закону про конкуренцію.

Про це заявив віце-президент із зв'язків з громадськістю российскої гірничо-металургійної компанії Evraz, якій належить "Суха Балка", Олексій Агуреєв, пише газета "Комерсант-Україна".

Також відділення АМКУ рекомендує накласти на підприємство штраф у розмірі до 10% від річної виручки.

Рішення територіального обласного відділення АМКУ не є остаточним, уточнили у відомстві: крапку в питанні має поставити центральне управління.

Реклама:

Як повідомлялося, Evraz звернувся до АМКУ через конфлікт з КЗРК, керівництво якого з початку 2010 року блокує відвантаження продукції ГЗК "Суха Балка".

Виручка КЗРК за 2009 рік не розголошується, але, за оцінками Dragon Capital, вона склала близько 140 млн. доларів.

ГЗК "Суха Балка" у Дніпропетровській області Evraz отримав 2007 року в числі металургійних активів групи "Приват". Проте транспортна система та під'їзні залізничні колії до рудника залишилися у власності розташованого поряд КЗРК.

Власником КЗРК на паритетних засадах є групи "Метінвест" і "Приват", але контроль над підприємством здійснює остання.

З 1 березня у зв'язку з неможливістю відвантаження готової продукції споживачам і, як наслідок, повного затоварення складів керівництво "Сухой Балки" перевело підприємство на мінімальний режим роботи, необхідний для підтримки гірничих виробок в безпечному стані і недопущення аварійного стану шахт.

Крім того, близько 1,3 тис. з порядку 3 тис. працівників ГЗК були відправлені у вимушену відпустку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: