"Нафтогаз" отримав право видобувати найбільші в Україні запаси газу

Середа, 10 березня 2010, 10:38

Кабінет міністрів доручив Міністерству видати НАК "Нафтогаз України" ліцензію на розробку Сахалінського родовища у Харківській області.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 4 березня, пише газета "Комерсант Україна".

"Найпотужніше родовище газу, яке може дати дешевий газ власного виробництва, - це Сахалінське родовище. Ми вже нарешті вирвали у них ліцензію і повернули до державного підприємства "Нафтогаз", - цитує видання екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко.

Офіційно в прес-службах Мінприроди і "Нафтогазу" доручення Кабміну не коментують. Джерело газети в НАК стверджує, що ліцензія може бути передана НАК вже цього тижня.

Реклама:

Водночас, видання відзначає, що компанії "Девон" і "Укрнафта", які ведуть суперечку за право розробки родовища останні кілька років, вважають рішення незаконним і обіцяють оскаржити його в суді.

Як відомо, з 2000 по 2004 рік розробку Сахалінського родовища вели ЗАТ "Девон", ВАТ "Укрнафта", ЗАТ "Сахалінське" і ТОВ "Сіріус".

Але протягом 2003-2004 років Держкомітет з природних ресурсів передав ліцензії на розробку родовища компанії "Укрнафтобуріння", яку пов'язують з депутатом від Партії регіонів Миколою Злочевським.

У грудні 2005 року попередні видобувачі домоглися рішення Верховного суду про повернення їм ліцензій. Але пізніше "Укрнафтобуріння" оскаржило це рішення в суді. Розгляд продовжується донині.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: