"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Позитивного впливу виборів на українську економіку поки не видно - газета

Вівторок, 9 березня 2010, 12:17

Президентські вибори в Україні поки що фактично не вплинули позитивно на критичний стан в економіці держави, а лише трохи прояснили заплутану політичну ситуацію в парламенті щодо можливої конфігурації майбутнього уряду.

Про це пише швейцарська газета "Нойє Цюрхер Цайтунґ", повідомляє Радіо "Свобода".

Видання також наголошує, що фінансове становище в Україні, без ясної перспективи відновлення кредитування МВФ, наближається до катастрофічного.

Ставиться питання про здатність Національного банку відновити нормальну діяльність банківської системи, яка припинила видавати довготермінові кредити, і лише втручання європейських банків, які мають до 40% своїх дочірних банківських структур в Україні, дещо загальмувало наближення багатьох банків у Києві до критичної межі.

Реклама:

"Нойє Цюрхер Цайтунґ" так і наголошує, що "політична ненадійність і нестабільні банки - головні джерела небезпеки в Україні".

Газета додає, що нервовість у сподіваннях щодо стабілізації створює своєрідне замкнуте коло з можливою "хиткою коаліцією з ініціативи оточення президента Януковича, яка може й не бути досягнута, а нові вибори до парламенту, незважаючи на свою високу ціну, також можуть закінчитися нестабільністю і смертельною небезпекою для валютної системи і банківського кредитування".

"Таким чином, українська кішка, здається, свариться зі своїм хвостом і ніхто не ризикне прогнозувати, коли ж це наврочене коло буде розірване", - робить висновок швейцарське видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!