Відставка уряду коштуватиме бюджету 17 мільйонів?

Четвер, 4 березня 2010, 12:33

Відставка Кабінету міністрів спричинить бюджетні витрати на суму близько 17 млн. гривень, а також виділення колишнім керівникам низки державних дач.

Всі міністри і їх перші заступники, які підуть з посад слідом за прем`єром Юлією Тимошенко, є державними службовцями першої категорії і мають право на отримання матеріальної допомоги після звільнення, пише газета "Дело".

До цієї ж категорії належать голови державних комітетів і голови інших центральних органів влади.

Держслужбовці цього рівня, констатує видання, згідно із законом про державну службу, упродовж року після відставки можуть одержувати щомісячну матеріальну допомогу в розмірі 80% зарплати.

Реклама:

Таким чином, Тимошенко, якщо не знайде собі нової роботи, може розраховувати в подальші 12 місяців на виплату приблизно 300 тис. гривень (з розрахунку, що середньомісячна зарплата керівника уряду становить близько 32 тис. гривень).

На такі суми можуть розраховувати перший віце-прем`єр Олександр Турчинов, а також віце-прем`єри Іван Васюник і Григорій Немиря, чиї зарплати не набагато нижчі, відзначає видання.

Виплата такої матеріальної допомоги 17 чинним міністрам, а також приблизно 30 керівникам державних комітетів й інших центральних органів влади після їх відставки в сумі може сягнути 17 млн. гривень.

При цьому, відзначає газета, виплати триватимуть доти, доки звільнені чиновники не влаштуються на нову роботу.

Також, відповідно до постанови уряду Віктора Януковича за 2003 рік, прем`єр-міністрові і першому віце-прем`єрові належить по окремому котеджу в будинках відпочинку Державного управління справами (будинки відпочинку розташовані в передмісті столиці: Пущі-Водиці і Кончі-Заспі).

У разі їх відставки, як вказано в постанові, за колишніми керівниками зберігається право користування наданими приміщеннями.

Це ж стосується віце-прем`єрів, яким належить по дві кімнати в будинках відпочинку Держуправління справами. А іншим членам уряду - по одній кімнаті.

Також держава поклопоталася про медичне забезпечення всіх колишніх членів уряду, незалежно від посади. Кожен екс-міністр має право на безкоштовне медичне й санаторно-курортне обслуговування себе і своєї сім`ї.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: