Коломойський сконцентрував 46,9% "Укртатнафти"

Вівторок, 2 березня 2010, 09:37

Держава більше не контролює найбільший в Україні Кременчуцький нафтопереробний завод.

У понеділок стало відомо, що 46,9% акцій ЗАТ "Укртатнафта", яке експлуатує завод, сконцентрувала група "Приват", пише газета "Комерсант-Україна".

Видання із посиланням на прес-службу Мінпаливенерго інформує, що у лютому відбулися збори акціонерів ЗАТ "Укртатнафта", на яких був обраний новий склад наглядової ради і затверджено продаж 46,9% акцій підприємства структурам групи "Приват".

Про це міністерству стало відомо з листа НАК "Нафтогаз України", яке володіє 43% підприємства.

Реклама:

Представник ТОВ "Корсан" (до цього часу володіло 1,1% "Укртатнафти", входить до групи "Приват") Геннадій Корбан розповів, що збори відбулися 19 лютого.

На них було затверджено продаж 18,2% акцій підприємства ТОВ "Корсан" і 28,7% компанії, назва якої не розголошується.

Інтереси "Привата" на підприємстві тепер представляють п'ятеро з дев'яти членів наглядової ради на чолі з Валентином Франчуком, який раніше працював заступником голови правління "Укрнафти", розповіли в Мінпаливенерго.

Членами наглядової ради стали співвласники групи "Приват" Ігор Коломойський і Михайло Кіперман, власник групи DCH Олександр Ярославський, який разом з Ігорем Коломойським контролює "Корсан", і Геннадій Корбан.

Крім них до наглядової ради входять заступник міністра палива та енергетики Олег Бугайов, директор департаменту інвестиційної діяльності "Нафтогазу" Микола Яковенко, директор юридичного департаменту монополії Сергій Давиденко та його заступник Лариса Колесник.

Олександр Ярославський підтвердив, що входить до наглядової ради "Укртатнафти", але відмовився уточнити, який часткою компанії він володіє. Представники "Татнєфті", яка володіє 10,1% компанії, в наглядову раду не увійшли.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: