"Морський старт" отримає гроші для виходу з банкрутства

Субота, 27 лютого 2010, 17:21

Компанія Space Launch Services виділить міжнародному консорціуму Sea Launch ("Морський старт") другу частину позики для проходження реорганізації.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" із посиланням на керівника зі зв'язків з громадськістю компанії Sea Launch Полу Корн.

"Угода про позику в 12 млн. доларів надасть компанії "Морський старт" необхідне фінансування для продовження робіт в рамках наступної фази процесу перебудови компанії", - сказала вона.

Як відомо, компанія "Морський старт" 22 червня 2009 року подала клопотання про банкрутство та фінансову реорганізацію у відповідності до розділу 11 Кодексу США про банкрутство.

Реклама:

 3 грудня 2009 року рішенням суду у справах про банкрутство компанія отримала перший транш у розмірі 12,5 млн. доларів.

Очікується, що суд остаточно схвалить виділення "Морському старту" другої частини грошей 17 березня. Всього для проведення реорганізації консорціум просив 25 млн. доларів.

Як додала Корн, "Морський старт" представить суду в Делавері план реорганізації компанії на найближче майбутнє, що стане черговим кроком у напрямку виходу консорціуму з процедури банкрутства в другому кварталі 2010 року.

Міжнародний консорціум Sea Launch був створений у 1995 році.

До нього входять дочірнє підприємство американської аерокосмічної корпорації Boeing, яке забезпечує загальне керівництво і фінансування (40% капіталу), російська ракетно-космічна корпорація "Енергія" (25%), українські підприємства "Південне" (5%) і "Південмаш" (10 %), а також норвезька суднобудівна компанія Aker Solutions (20%).

До теперішнього часу "Морський старт" здійснив 30 пусків ракет-носіїв "Зеніт-3SL" з рухомої морської стартової платформи в Тихому океані, з яких один був частково успішним і два - аварійними.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: