В "АероСвіті" заявляють про порушення прав акціонерів

Середа, 24 лютого 2010, 12:24

Секретар наглядової ради авіакомпанії "АероСвіт" Максим Юхименко заявляє про порушення прав акціонерів авіакомпанії при змінах у їхній структурі.

Про це сказано в повідомленні Юхименка, повідомляє агентство "Українські новини".

За його словами, при викупі акцій "АероСвіту" одним з акціонерів були порушені права іншого акціонера, оскільки йому не зробили пропозиції про першочерговий викуп акцій.

Юхименко припускає, що такі дії можуть спричинити скасування самої угоди в суді.

Реклама:

За словами керівника економічних програм Центру досліджень корпоративних відносин В'ячеслава Бутка, корпоративне законодавство передбачає першочергове право існуючих акціонерів ЗАТ на придбання акцій цього товариства.

"Шанси акціонерів виграти справу в суді я оцінюю високо", - підкреслив експерт.

Бутко здивований тим, що, можливо, було зігноровано саме першочергове право акціонерів на купівлю акцій ЗАТ, оскільки останнім часом воно дотримувалося в корпоративних відносинах досить добре.

Експерт підкреслив, що сформована ситуація викликає в нього аналогії з корпоративними конфліктами дев'яностих років минулого століття.

Як повідомлялося, раніше генеральний директор, президент міжнародної інвестиційно-консалтингової групи EastOne, яка управляє акціонером "АероСвіту" компанією "ГенАвіа-інвест", Геннадій Газін заявив про ненадання цій компанії інформації про зміну акціонерів "АероСвіту".

Газін не виключає заперечування в суді цієї операції у разі отримання підтвердження про зміну власників авіакомпанії.

"АероСвіт" є одним з великих українських авіаперевізників і зараз обслуговує понад 50 міжнародних повітряних ліній, включаючи 5 трансконтинентальних.

37,96% закритого акціонерного товариства "АероСвіт" належать компанії Gilward Investments B.V. (Нідерланди), 24,999% - компанії "ГенАвіа-інвест" (Дніпропетровськ) і 22,394% - державі й управляються ФДМУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!