У Тимошенко хочуть заощадити час на емісії цінних паперів

Середа, 24 лютого 2010, 09:12

Кабінет міністрів пропонує скоротити період реєстрації випуску та проспекту емісії цінних паперів акціонерних товариств з 30 до 10 днів у разі наявності базового проспекту емісії або якщо емітент протягом року вже здійснював емісію.

Про це ідеться у зареєстрованому в парламенті законопроекті №6102, пише газета "Комерсант-Україна".

"Потенційний інвестор одержує основну інформацію з базового проспекту. А з наступного проспекту він отримає інформацію про випуск паперів з точки зору термінів їх обігу, прибутковості, забезпеченості", - розповів начальник управління аналітичного забезпечення Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) Максим Лібанов.

Після прийняття закону проспект емісії будуть реєструвати в ДКЦПФР не тільки відкриті, але і закриті акціонерні товариства. Втім, закритим товариствам не доведеться оприлюднювати проспект емісії в ЗМІ.

Реклама:

Серед іншого законопроектом пропонується встановити заборону на внесення змін в проспект емісії після початку розміщення цінних паперів.

На думку розробників документа, це дозволить запобігти зміні умов розміщень, обігу цінних паперів, порядку і форми виплати доходу за паперами після їх купівлі інвесторами.

Проте, за оцінками експертів, ця норма може ускладнити реструктуризацію заборгованості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: