Відповідальність автовласників подорожчає?

Вівторок, 23 лютого 2010, 09:36

Моторне (транспортне) страхове бюро (МТСБУ) подало в Держфінпослуг новий варіант подорожчання обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності (ОСЦПВ).

Про це пише газета "Комерсант-Україна" з посиланням на прес-службу МТСБУ.

МТСБУ пропонує знизити базовий платіж ОСЦПВ до 180 гривень, повідомив один з розробників нових тарифів.

"Ми врахували побажання комісії і змінили структуру коригувальних коефіцієнтів. Зробили так, щоб базовий платіж був мінімальним", - підтвердив президент МТСБУ Володимир Романишин.

Реклама:

За його словами, в середньому премії страховиків по ОСЦПВ після змін повинні зрости на 30-50%.

Учасники ринку зможуть компенсувати зниження базового тарифу за рахунок розширення коригувальних коефіцієнтів, від яких залежить реальна вартість страховки.

Коефіцієнти, зокрема, враховують тип транспортного засобу, його вартість, місто реєстрації, стаж водія, підтверджені судом факти шахрайства.

Страховики наполягали на введення додаткових коефіцієнтів до міст-супутників Києва, але регулятор їх не підтримав.

"Потім Держфінпослуг звернулася до Мін'юсту, де роз'яснили, що комісія уповноважена вводити інші коефіцієнти і нові значення з різними рівнями", - розповіла віце-президент СК "Аска" Олена Машаро.

Нові коригуючі коефіцієнти виключають зниження тарифу.

"Понижуючими будуть лише знижки та бонуси, а всі інші коефіцієнти починаються з одиниці і вище", - пояснила генеральний директор асоціації "Страховий бізнес" Людмила Білошицька.

За її словами, кожен страховик буде самостійно вибирати коефіцієнт і розраховувати тариф, виходячи зі збитковості портфеля, "що є першим кроком на шляху до вільного ціноутворення".

Як відомо, на сьогодні понижуючі коефіцієнти мають водії зі стажем понад 10 років з міст населенням до 100 тис. чоловік; водії мотоциклів і моторолерів і легкових автомобілів з об'ємом двигуна до 2 тис. куб. см.

Держфінпослуг уже сьогодні розгляне пропозиції МТСБУ. Імовірність їх затвердження голова комісії Віктор Суслов коментувати відмовився: "розбурхувати публіку до прийняття рішень не варто".

"Перед відправкою до комісії документ завізували чотири з дев'яти членів комісії, які беруть участь у його розробці. Думаю, що він буде прийнятий", - зазначив виданню один з учасників робочої групи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!