"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович уже "увійшов" Україну до ЄЕП?

Вівторок, 16 лютого 2010, 11:51

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко під час зустрічі з депутатами фракції "Наша Україна - Народна самооборона" повідомила про домовленості новообраного президента Віктора Януковича про входження України до митного союзу з ЄЕП.

Про це заявив голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Прем'єр-міністр зробила, на мій погляд, резонансні заяви про те, що, за її відомостями, Віктор Янукович вже домовився з Російською Федерацією про те, що найближчим часом підпише документи про входження України до митного союзу ЄЕП з Росією, Білоруссю і Казахстаном", - сказав Гриценко.

На його думку, якщо ця інформація відповідає дійсності, то це буде "перша велика стратегічна помилка Віктора Януковича, яка буде мати вкрай негативні наслідки для країни, і ще більше розколе українське суспільство".

Реклама:

"І я вимагаю від Віктора Януковича дати публічні пояснення з цього питання", - наголосив він.

За словами депутата, Тимошенко пояснила, що ця домовленість з російської сторони передбачає крок назустріч Україні, зокрема, зниження ціни на поставлений в Україну газ на 20-30%

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: