"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Новинський відстояв рудоуправління у суді

Понеділок, 15 лютого 2010, 09:11

Київський апеляційний господарський суд підтвердив законність приватизації Балаклавського рудоуправління.

Таким чином, власником 99,9% акцій підприємства залишилася "Смарт-груп" Вадима Новинського, пише газета "Дело".

Видання нагадує, що законність приватизації Балаклавського рудоуправління намагалася оскаржити Генеральна прокуратура.

У листопаді 2009 року Господарський суд став на бік відомства, визнавши продаж підприємства незаконним. За рішенням суду, 93,83% акцій рудоуправління повинні були повернутися державі.

Реклама:

В офіційній заяві відомства говорилося про те, що прокуратура виявила порушення, які Фонд держмайна допустив при продажу акцій підприємства в 2006 році. Отже, приватизаційний конкурс потрібно визнати недійсним, а цінні папери повернути в держвласність.

За словами правоохоронців, на момент проведення аукціону вартість пакета була занижена. Учасникам конкурсу акції рудоуправління були представлені за ціною 2004 року. Переоцінки ж активів перед проведенням аукціону не проводилось.

Представники "Смарт-груп" назвали рішення київського суду несправедливим і подали апеляційну скаргу, яка була задоволена 9 лютого.

За даними видання Генпрокуратура вже готується оскаржити це рішення у Вищому господарському суді.

Проте, навіть якщо відомству вдасться відстояти свою позицію у вищій інстанції - Верховному Суді, - фактично компанія Вадима Новинського збереже за собою Балаклавське підприємство: акціонери рудоуправління вже провели кілька додаткових емісій акцій підприємства, в результаті його статутний фонд зріс у 10 разів - з 110 млн. гривень до 1,1 млрд. гривень.

І тепер частка держави після повернення пакету в його власність складе всього близько 6%. По суті, це означає, що Вадиму Новинському вдасться зберегти підприємство за собою за будь-якого рішення суду.

"Смарт-груп" Вадима Новинського приватизувала Балаклавське рудоуправління в серпні 2006 року. На конкурсі компанія купила 93,83% акцій підприємства.

У лютому 2007 року Фонд держмайна продав "Смарт-Групп" ще 6,16% акцій. Таким чином, компанія отримала контроль над 99,99% акцій підприємства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!