ДЕРЖАВА ПЕРЕРАХУВАЛА ЛАСІ ДЛЯ РЕЙДЕРІВ ОБ'ЄКТИ

Четвер, 11 лютого 2010, 19:32

Міністерство економіки, з урахуванням матеріалів КРУ і СБУ, сформувало перелік зі 128 об'єктів державної форми власності, якими можуть неправомірно оволодіти.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства економіки, передає агентство УНІАН.

Сам перелік міністерство не надало.

Повідомлення надіслане вповноваженим органам управління об'єктами держвласності, міністерствам, національній і галузевим академіям наук.

Реклама:

Аби зберегти майно в держвласності, міністерство доручило посилити захист і збереження державного майна, а при потребі - звертатися до Генпрокуратури, залучати до роботи відповідні контрольні та правоохоронні органи.

Як зазначається у повідомленні, слід забезпечити оформлення державних актів на право користування земельними ділянками, на яких розташовані ці підприємства, установи, організації.

Крім того, сказано перевірити виконання керівниками підприємств умов контрактів у частині ефективного використання об'єктів та за їх результатами вжити відповідних заходів реагування.

Міністр економіки Богдан Данилишин навів найпоширеніші способами вилучення об'єктів держвласності.

За його даними, це відчуження державного майна за процедурами банкрутства; укладання невигідних для держави угод, наслідком невиконання яких може бути вилучення майна цих підприємств; ухвалення рішень про передачу майна в заставу.

Крім того - укладення договорів купівлі-продажу, спільної та інвестиційної діяльності, за якими використовується державне майно; відчуження ділянок або їх частин; ухвалення органами самоврядування рішень про передачу в комунальну власність державного майна; неповернення винайнятого майна.

Найгучнішими фактами самоприсвоєння майна Данилишин назвав відчуження в результаті санації цехів державного підприємства "Дирекція Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд" і відчуження ділянок санаторіїв Мінохорони здоров'я і захоплення ділянок Міжнародного дитячого центру "Артек".

Також, на думку міністра, це неповернення ЗАТ "Кримський Титан" орендованого ним майна цілісних майнових комплексів державних підприємств "Вільногірський гірничо-металургійний комбінат" та "Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: