Українські олігархи об'єднуються в небі

Четвер, 11 лютого 2010, 09:24

Три українські авіакомпанії - "АероСвіт", "Дніпроавіа" і "Донбасаеро", - підконтрольні групі "Приват" Ігоря Коломойського, подали в Антимонопольний комітет заявку на створення альянсу.

Про це пише газета "Дело" з посиланням на прес-службу Антимонопольного комітету.

В АМКУ уточнили, що дозвіл на об'єднання ще не видано - термін розгляду таких звернень становить три місяці.

Також виданню стало відомо, що представники зазначених авіакомпаній вже повідомили про свої наміри керівництво Державіаадміністрації. Там ідею створення альянсу оцінили позитивно.

Реклама:

"Ми не проти, тільки за умови, що це (об'єднання) не призведе до монополізації ринку і зростання цін на квитки", - озвучила позицію відомства прес-секретар Державіаадміністрації Анна Слободянюк.

Олександр Потімков, в.о. голови Фонду держмайна, зазначає: найбільш імовірно, що авіакомпанії можуть об'єднатися під загальним управлінням окремої компанії.

"Якщо я не помиляюся, така компанія вже створена", - уточнив він.

Втім, її назви у Фонді держмайна, який донині контролює 22,4% "АероСвіту", назвати не змогли. Як відомо, за підсумками 2009 року сумарна частка ринку трьох перевізників ("АероСвіт", "Дніпроавіа" і "Донбасаеро") склала 48,5%.

Якщо ж політика цих авіакомпаній буде повністю узгоджена, а потужності об'єднані (загальний парк літаків може перевищити 50 одиниць), частка такого альянсу на ринку може стрімко зрости.

Як повідомлялося, на початку лютого авіакомпанія "Дніпроавіа" уклала лізингову угоду про отримання 14 суден Embraer-145.

Частину літаків буде експлуатувати "АероСвіт" на європейських напрямках. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: