"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ММК Ілліча буде боротися з новим президентом за ПДВ

Вівторок, 9 лютого 2010, 18:26

Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча вважає основним своїм завданням домогтися від держави погашення боргу з відшкодування податку на додану вартість (ПДВ), який досяг 800 млн. грн.

Про це заявив генеральний директор комбінату Володимир Бойко на прес-конференції, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми не винні, що держава не виконує своїх обіцянок. Постараємося вижити два-три місяці, а далі будемо домагатися повернення ПДВ, аж до зупинки заводу. І нас підтримає весь світ, тому що ми чесно працювали всі ці роки", - цитує його слова газета "Іллічівець".

Бойко додав, що поки держава погасила лише заборгованість за серпень у розмірі 70 млн. грн., тоді як лише за вересень борг складає 154 млн. грн.

Реклама:

"Якщо б відносини з державою нормалізувалися, ми вже в січні могли мати кошти на підвищення заробітної плати, але сьогодні ми несемо величезні втрати і змушені щодня прораховувати витрати на виробництво тонни чавуну і сталі", - відзначив глава ММК ім.Ілліча.

На його думку, перед новим президентом стоїть дуже складне завдання, тому що гроші на виконання обіцянок кандидатів відсутні.

Як вважає Бойко, необхідно йти на непопулярні заходи, наприклад, збільшувати пенсійний вік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!