ЮЩЕНКО ЗАБОРОНИВ ЗДІЙСНЮВАТИ "ВЛИВАННЯ" В ДІУ

Вівторок, 9 лютого 2010, 17:06 -

Президент Віктор Ющенко указом призупинив дію постанови уряду № 61, яка передбачає збільшення статутного капіталу Державної іпотечної установи на 500 млн. грн.

Про це повідомляє офіційний веб-сайт уряду.

Згідно з документом, вказане рішення уряду не відповідає Конституції.

Президент вважає, що в день прийняття Кабінетом міністрів рішення про збільшення статутного капіталу ДІУ за рахунок коштів Стабілізаційного фонду держбюджету сам бюджет на поточний рік не був прийнятий.

У той же час, саме бюджетом визначаються будь-які витрати держави на будь-які потреби, а також регулюється емісія держоблігацій, наголошується в документі.

Згідно з вищевказаною постановою, 500 млн. грн. на збільшення статутного капіталу ДІУ повинні були бути виділені на безповоротній основі за рахунок коштів Стабілізаційного фонду держбюджету.

Кошти в Стабфонд повинні були надійти від розміщення облігацій внутрішньої державної позики у розмірі 500 млн. грн. на термін шість місяців і з процентною ставкою доходу на рівні 21,3% річних.

Цим же документом уряд скасував власну постанову від 30 вересня 2009 про збільшення статутного капіталу установи на 1 млрд. грн. - до 1,2 млрд. грн.

Як повідомила прес-служба, Ющенко звернувся з конституційним поданням щодо відповідності постанови уряду до Конституційного суду.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: