У Тимошенко порахували вартість адмінпослуг

Вівторок, 2 лютого 2010, 11:10

Кабінет міністрів затвердив Методику визначення собівартості платних адміністративних послуг.

Відповідна постанова підписана прем'єр-міністром 27 січня 2010 року, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Згідно з цією Методикою розраховується планувати собівартість платних адміністративних послуг, які надаються адміністративними органами.

Так, до складу собівартості адміністративної послуги входять: прямі матеріальні витрати; прямі витрати на оплату праці та відрахування на соціальні заходи, інші прямі витрати; непрямі витрати.

Реклама:

Відповідно до затвердженої Методики, для визначення собівартості адміністративної послуги процес надання адміністративним органом такої послуги ділиться на такі етапи: інформування заявників про зміст послуги та порядок її надання, прийняття та реєстрація заяви про надання послуги; проведення процедур, передбачених порядком надання послуги; оформлення та видача адміністративного акта заявнику.

Встановлено, що на кожному етапі надання адміністративної послуги визначається норма часу на його виконання, а також необхідні для її виконання чисельність персоналу, засоби та матеріали.

Собівартість адміністративної послуги розраховується на підставі норми часу на надання такої послуги та вартості розрахункової калькуляційній одиниці часу - однієї людино-години (людино-дня).

Кабмін рекомендує органам місцевого самоврядування застосовувати затверджену Методику під час визначення розмірів плати за надання адміністративних послуг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!