МВФ дасть грошей будь-якому президенту - Уманський

Середа, 27 січня 2010, 14:49

Україна отримає черговий транш кредиту Міжнародного валютного фонду незалежно від результатів президентських виборів.

Про це заявив виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я особливих проблем у цьому контексті не бачу. Єдине, нам у будь-якому випадку, за будь-яких результатів виборів президента, потрібно буде забезпечити демонстрацію адекватного бюджетного процесу та адекватної бюджетної політики на цей рік. Я думаю, якщо ми це зробимо, то проблем з відновленням програми (співпраці з МВФ) не буде", - сказав він.

Як відомо, МВФ восени 2008 року прийняв рішення про виділення Україні кредиту близько 17 млрд. доларів у рамках програми stand-by.

Реклама:

З трьох виділених траншів на загальну суму майже 11 млрд. доларів перший в розмірі 4,5 млрд. доларів у листопаді 2008 року отримав Нацбанк, проте вже другий, у травні 2009 року, в розмірі 3 млрд. доларів був поділений навпіл між НБУ та урядом, а третій, у серпні, на 3,5 млрд. доларів повністю пішов уряду, щоб полегшити виконання бюджету та закупівлю природного газу.

Виділення четвертого траншу в розмірі 3,8 млрд. доларів було заплановано на листопад за підсумками третього перегляду програми.

Місія Фонду завершила роботу в Києві наприкінці жовтня, однак не зробила позитивної заяви про завершення перегляду.

Голова МВФ Домінік Стросс-Кан обіцяє відновити роботу з Україною після завершення президентських виборів.

У представництві МВФ в Україні заявляють, що приїзд офіційної місії фонду до Києва можливий не раніше другої декади лютого.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!