"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тігіпко готовий стати прем’єром в обмін на "непопулярні заходи"

Вівторок, 26 січня 2010, 10:14

Сергій Тігіпко готовий прийняти портфель прем'єра, якщо переможець виборів дасть йому карт-бланш на непопулярні реформи.

Про це політик заявив в інтерв'ю Reuters.

"Умова одна - модернізація країни. Якщо сьогодні будуть готові підтримати ліберальними реформами ринкову економіку, якщо будуть готові підтримати демократію, тоді будь ласка, тоді можна йти (у прем'єри)", - сказав Тігіпко.

"Дуже важливо, чи готовий буде президент підтримувати непопулярні заходи, які необхідно робити в країні. Необхідні будуть жорсткі заходи, які необхідно буде проводити і тут необхідна буде підтримка більшості і президента", - наголосив він.

Реклама:

Тігіпко називає вихід влади з коми останніх п'яти років неодмінною умовою відновлення зростання економіки, яка 2009 року втратила 15%.

"Якщо зараз буде підтримка більшості, і президент і прем'єр будуть налаштовані на реформи, то до кінця року впевнено можемо дати 7-8% зростання ВВП", - наголосив він.

Тігіпко назвав локомотивом відновлення зростання банківський сектор і сказав, що готовий на радикальні заходи.

За його словами, поки реформи не почнуть приносити плоди, Україна далі житиме в борг.

Тігіпко, як і Тимошенко, сподівається відновити співпрацю з МВФ, який дав 10,5 млрд. доларів 2009 року, але притримав 6,5 млрд. доларів в очікуванні результатів виборів і узгодженої політики влади України.

Як і Янукович, він готовий повернутися до ідеї створення міжнародного газотранспортного консорціуму, для чого пропонує скористатися рекомендаціями Євросоюзу і поділити держхолдинг Нафтогаз на кілька компаній, виділивши транзит, видобуток і зберігання газу.

"Після цього залиште контрольний пакет за собою, 25% продайте росіянам, а 25% продайте європейцям, і ви одержите абсолютно зрозумілу організацію. І для цього не повинні будуть будуватися і Південний, і Північний потоки, тим більше що вони потребують великих інвестицій", - наголосив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!