"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Власник "Київстара" готується до обміну акціями

Середа, 20 січня 2010, 09:27

Зареєстрований на Бермудських островах холдинг Vimpelcom Ltd. зі штаб-квартирою в Амстердамі направив до Федеральної служби з фінансових ринків Росії "добровільну пропозицію" про придбання всіх емісійних цінних паперів "Вимпелкому".

Про це пише газета "Ведомости" з посиланням на повідомлення прес-служби компанії.

На базі Vimpelcom Ltd. керуюча телекомами "Альфа-груп" Altimo і норвезька Telenor домовилися об'єднати приналежні їм акції "Вимпелкому" (Altimo володіє 44%, Telenor - 29,9%) і "Київстару" (43,5% і 56,5% відповідно).

Повідомлення ФСФР - це стандартний крок напередодні операції, пояснив гендиректор Vimpelcom Ltd. Олександр Ізосімов.

Реклама:

За його словами, воно задає найбільш ранній термін, коли може бути оголошена оферта, - через 15 днів після того, як повідомлення надійшло до ФСФР.

Протягом цих 15 днів служба може наказати привести оферту у відповідність з вимогою закону про акціонерні товариства, йдеться в наказі ФСФР.

Але при грамотно складеній оферті зазвичай цього не відбувається, тому що це скоріше формальна процедура, говорить джерело, близьке до одного з акціонерів "Вимпелкому".

Представник ФСФР відмовився від коментарів.

Точний термін оферти ще не визначений, сказав Ізосімов. Це підтвердив представник Telenor, утримавшись від деталей. У Altimo також відмовилися говорити про деталі.

Як відомо, у жовтні 2009 року акціонери "Вимпелкому" повідомляли, що міноритаріям буде запропоновано обміняти акції "Вимпелкому" на депозитарні розписки, випущені на акції Vimpelcom Ltd., лістинг якої на Нью-Йоркській фондовій біржі (NYSE) заплановано на квітень 2010 року.

"Альфа" і Telenor передадуть до статутного капіталу холдингової компанії не тільки пакети акцій "Вимпелкому", але й 100% "Київстара", тому частка міноритаріїв у Vimpelcom Ltd. знизиться з 26,1% до 20,7%.

Без згоди 95% акціонерів "Вимпелкому" угода не відбудеться, тобто необхідно схвалення близько 80% міноритаріїв.

Але крім цього Vimpelcom Ltd. необхідно отримати схвалення регуляторів, зокрема комісії з іноземних інвестицій при російському уряді та Антимонопольного комітету України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: