У "ІСД" забирають сербський завод

Вівторок, 19 січня 2010, 08:59

Сербська Агенція з приватизації держмайна розірвала контракт про продаж холдингу "Завод вагонів Кралєво" українській фірмі "Азовімпекс".

Це відбулося через те, що компанія не виконала зобов'язання щодо виплати зарплат робітникам, а також - за повідомленнями сербського Міністерства економіки - через не дотримання договору про частину інвестицій на суму 2,7 мільйонів євро у модернізацію фірми, повідомляє "Бі-Бі-Сі".

Сербські ЗМІ повідомляють, що зайняті у холдингу "Завод вагонів Кралєво" вважають, що "Азовімпекс" не дотримується умов контракту.

Робітники застерігають, що не будуть припиняти страйк до виконання їхніх умов і вимагають від сербського Міністерства економіки переглянути приватизацію "Заводу вагонів Кралєво".

Реклама:

Робітники холдингу, які страйкують, вимагають виплати зарплат за останні п'ять місяців, виплати медичного страхування та вирішення питання про нарахування трудового стажу, а також покращення умов праці, які - за їхніми словами - "нижчі від усіх критеріїв".

Оскільки новий власник більшу частину робітників відправив у відпустку ще у листопаді 2009 року на тлі зменшення замовлень роботи, у страйку бере участь менше ста робітників, зазначають ЗМІ.

Холдинг "Завод вагонів Кралєво" працює з 1936 року, до приватизації це було державне підприємство. Нині воно має 880 працівників.

Більшу частину капіталу цієї фірми, понад 70%, 2006 року приватизувала українська фірма "Азовімпекс", яка входить до групи Індустріальний Союз Донбасу, за 200 тис. євро із зобов'язанням вкласти понад 6,5 млн. євро до інвестиційної програми холдингу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: