"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко похвалилася, як витягла родовище зі шлунку в олігархів

Четвер, 14 січня 2010, 13:04

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко у разі обрання президентом обіцяє забезпечити Україну нафтою і газом "на сотні років".

Про це вона заявила на прес-конференції в Києві у четвер.

"Я знаю, що коли ми розробимо шельф Чорного моря, коли ми зможемо ці стратегічні запаси поставити на служіння народу, на сотні років ми будемо забезпечені власним газом і власною нафтою", - пообіцяла Тимошенко.

"За 5 років я забезпечу освоєння родовищ на шельфі Чорного моря, включаючи, що я зі шлунку у олігархів витягнула це родовище і поклала його назад в державну казну і думаю, що далі вони не будуть його ковтати, тому що я їм не дам цього зробити", - наголосила вона.

Реклама:

Тимошенко похвалилася, що під час свого прем'єрства припинила корупційні схеми в газовій сфері з боку "Росукренерго", "Укргазенерго", які підтримували окремих політиків.

"Я це харчування припинила. І посадила їх не просто на дієту, а на повніцінне голодування. Сподіваюсь - назавжди", - сказала вона.

Також прем'єр пообіцяла, що для населення і підприємств ціна газу на 2010 рік залишиться такою як була 2009 року, "тому що 26 млрд. (кубометрів. - ЕП) газу ми закачали по низькій поміркованій ціні".

"І це значить, що ми в кризу не будемо нищити нашу економіку підвищенням необґрунтованим цін на газ. Але ціни будуть ринковими і вони будуть мінятися по формулі", - пообіцяла Тимошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!