НБУ просить банки обачно встановлювати курси валют

Вівторок, 12 січня 2010, 21:00

Національний банк України з метою недопущення дестабілізації курсових очікувань звертає увагу керівників банків на необхідність обачного ставлення до встановлення курсів купівлі та продажу іноземної валюти за гривні під час проведення операцій з клієнтами банків та іншими уповноваженими банками.

Відповідну термінову телеграму за підписом в.о. голови Анатолія Шаповалова НБУ розіслав у вівторок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"НБУ щодня доводить до відома банків інформацію про середньозважений курс гривні до долара, що склався за результатами здійснених банками безготівкових операцій, а також середній курс за операціями банків з готівковими доларами. Ці показники повинні використовуватися як орієнтири при здійсненні операцій з купівлі-продажу зазначеної іноземної валюти на наступний робочий день", - наголошується в документі.

"Сподіваємося на розуміння ситуації і адекватні дії з боку керівників банків", - завершує телеграму Шаповалов.

Реклама:

Як повідомлялося, після тривалої стабільності на готівковому і безготівковому валютному ринку намітилося послаблення національної валюти: у вівторок курс гривні на безготівковому ринку знизився з 8,035 гривні за долар до 8,08-8,09 гривні за долар.

На готівковому ринку курс продажу долара до кінця дня вівторка досяг 8,15-8,20 гривні за долар, і з окремих регіонів стали надходити повідомлення про його дефіцит.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!