Тимошенко обговорить бюджетний кодекс і держбюджет-2010 з народом

Вівторок, 12 січня 2010, 15:44

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко ініціює всенародне обговорення проектів нового бюджетного кодексу та державного бюджету на 2010 рік.

З такою ініціативою вона виступила в Луцьку під час наради з питань регіональної політики, розвитку територій та міжбюджетних відносин з представниками сільських та селищних рад Волинської, Рівненської, Житомирської, Львівської та Тернопільської областей, повідомляє прес-служба уряду.

Тимошенко зазначила, що після президентських виборів буде ухвалений новий бюджетний кодекс і на його основі державний бюджет на 2010 рік, який передбачатиме децентралізацію фінансів в Україні.

Вона підкреслила, що згідно з новим бюджетним кодексом, сплачені податкові надходження залишатимуться там, де люди живуть та працюють, а не перераховуватимуться в центр.

Реклама:

"Це буде перший народний бюджет країни, який дозволить селам, селищам та містам України розквітнути", - зауважила прем'єр.

За її словами, для пришвидшення процесу ухвалення цих документів, вони повинні бути ретельно вивірені "на предмет кожної коми".

"Зараз ми маємо трохи часу для того, щоб удосконалити документи, щоб вони отримали не лише підтримку уряду, а всенародну підтримку в Україні", - сказала Тимошенко.

Вона підкреслила, що всенародне обговорення бюджетного кодексу та держбюджету-2010 необхідно провести у найближчі місяць-півтора.

За цей час, зазначила прем'єр, документи повинні бути детально проаналізовані за участю керівників місцевих рад.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!