"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Коломойський повернувся до Євро

Понеділок, 11 січня 2010, 11:23

ЗАТ "Укртатнафта" в кінці грудня 2009 запустило виробництво бензину із змістом сірки не більше 0,015% відповідно до стандартів Євро-3.

Про це йдеться в прес-релізі компанії, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Реалізація продукції з поліпшеними екологічними показниками і споживчими властивостями буде здійснюватися з 2010 року.

НПЗ у своєму повідомленні звертає увагу, що випуск бензину стандарту Євро-3 став можливим і завдяки ефективній співпраці з компаніями Shell Global Solutions і CRI/Criterion Company Ltd, які постачали на завод устаткування для модернізації виробництва.

У ході комплексної модернізації потужностей "Укртатнафти", передбачається вирішити ряд виробничих завдань, пов'язаних з максимально ефективним використанням наявного технологічного потенціалу і діючих виробничих потужностей підприємства.

Як повідомлялося, восени 2009 року "Укртатнафта" запровадила виробництво дизельного палива з вмістом сірки не більше 0,005% (відповідає стандартам Євро-4).

Реклама:

Голова правління компанії Павло Овчаренко звертав увагу, що крім іншого, налагодити випуск товару подібної якості стало можливим завдяки постачанням на завод азербайджанської нафти.

Як відомо, ЗАТ "Укртатнафта" входить до сфери впливу українського бізнесмена Ігоря Коломойського і експлуатує Кременчуцький нафтопереробний завод.

За даними Міністерства палива та енергетики Кременчуцький НПЗ у січні-листопаді 2009 року переробив 2,772 млн. тонн нафтової сировини, що на 10,5% більше, ніж за аналогічний період 2008 року.

Проектна потужність Кременчуцького НПЗ з переробки сировини становить 18,62 млн. тонн на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!