ФДМ намагається відтягнути видачу грошової гарантії Григоришину?

Понеділок, 4 січня 2010, 18:01

Фонд державного майна подав апеляцію на рішення Господарського суду Києва про повернення ТОВ "Фрунзе-Флора" 400 мільйонів гривень конкурсної гарантії за участь у конкурсі з приватизації ОПЗ.

Про це йдеться у заяві сумської компанії в понеділок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Замість прийняття до виконання судового рішення ФДМ оскаржив його і тим самим безпідставно продовжує не виконувати очевидний обов'язок з повернення суми конкурсної гарантії", - наголошується в повідомленні.

"Фрунзе Флора" висловлює надію, що суд не буде приймати участь у свідомому затягуванні задоволення позову компанії про повернення конкурсної гарантії.

"Нагадуємо, що держава Україна може бути притягнута до відповідальності в міжнародних судових інстанціях, у тому числі за невиконання і затягування розгляду даної суперечки", - наголошується в заяві.

"Фрунзе Флора" підкреслює, що твердо має намір використати всі можливі правові засоби захисту своїх прав, і буде робити це максимально публічно.

Як повідомлялося, заявки на участь у конкурсі з продажу ОПЗ, підкріплені грошовими заставами, подали три компанії: "Фрунзе-Флора", "Нортіма" і російське ТОВ "Азот-Сервіс", що є "дочкою" ВАТ "СИБУР Холдинг". Однак конкурсна гарантія була повернута лише "Азот-Сервіс".

Костянтин Григоришин, який контролює "Фрунзе-Флора", коментуючи раніше в ЗМІ ситуацію, повідомив, що від імені прем'єра Юлії Тимошенко компанію повідомили: грошей у бюджеті немає, заставу компанії повернуть, якщо Міжнародний валютний фонд виділить їх Україні і якщо від них щось залишиться.

У ФДМ заявляли, що застави не повертаються, тому що Державне казначейство не виплачує гроші, не дивлячись на кількаразову подачу Фондом всіх необхідних документів.

У свою чергу, у Держказначействі, яке проходило у справі в якості третьої особи, стверджують, що ФДМ ніяк не може правильно оформити документи для перерахування двом учасникам конкурсу.

Реклама:

Як відомо, конкурс з приватизації ОПЗ не відбувся 29 вересня цього року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: