Україна й Росія погодили поставки ядерного палива на 2010 рік

Понеділок, 28 грудня 2009, 19:03

Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" і компанія ТВЕЛ погодили поставки ядерного палива на українські атомні електростанції на 2010 рік.

Про це сказано в спільному повідомленні "Енергоатому" і ТВЕЛ, передає агентство "Українські новини".

Відповідну додаткову угоду до діючого контракту на поставку палива на 2010 рік 28 грудня в Москві підписали президент "Енергоатому" Юрій Недашковський і президент ТВЕЛ Юрій Оленін.

Так, в 2010 році в Україну з Росії буде здійснено 14 поставок палива з метою планових перевантажень свіжого ядерного палива АЕС країни.

Реклама:

У ході переговорів сторони погодили вартість палива, графіки поставок і платежів.

У повідомленні уточнюється, що ціна палива сформована на базі діючої методики формування ціни, яка базується на принципах світових цін.

На зустрічі українська й російська сторони в черговий раз підтвердили наміри зміцнювати й розвивати російсько-українське співробітництво в галузі ядерно-паливного циклу.

У повідомленні нагадується, що зараз здійснюється реалізація ліцензійного договору із передачі Україні технології виробництва комплектуючих тепловиділяючих зборок для АЕС.

Як повідомлялося, 1997 року "Енергоатом" і ТВЕЛ уклали контракт на поставку ядерного палива на українські АЕС до 2011 року.

Зараз завершується узгодження й практично підготовлене до підписання довгострокового контракту на поставки палива для АЕС України з 2011.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: