"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ОБСЄ дасть півтора мільйони євро на тренінги для членів виборчкомів

Понеділок, 28 грудня 2009, 12:30

Організація з безпеки і співробітництва в Європі має намір виділити 1,5 млн. євро на проведення тренінгів з підвищення кваліфікації для членів дільничних виборчих комісій на виборах президента.

Про це заявив старший співробітник проектів Координатора проектів ОБСЄ в Україні Рене Бібо, повідомляє агентство "Українські новини".

За його словами, тренінги почалися 25 грудня і триватимуть до 12 січня 2010 року, вони проводяться в рамках співробітництва Центральної виборчої комісії і ОБСЄ.

Усього заплановано провести 800 тренінгів з організації і проведення голосування в день виборів і підрахунку голосів виборців.

Реклама:

Планується, що в цих тренінгах візьмуть участь близько 80 тис. членів дільничних виборчкомів, зокрема, у тренінгах братимуть участь голови, заступники голів і секретарі дільничних виборчкомів.

Для членів виборчкомів, які не матимуть можливості безпосередньо взяти участь у цих заходах, за сприяння ОБСЄ розроблено спеціальний навчальний фільм, що наочно демонструє дії членів дільничних виборчкомів під час підготовки і проведення голосування на виборчих дільницях, а також під час підрахунку голосів виборців.

За словами Бібо, раніше ЦВК разом із ОБСЄ вже провели тренінги для більше ніж 2 600 членів окружних виборчих комісій.

Як відомо, раніше президент Віктор Ющенко попросив ОБСЄ збільшити кількість спостерігачів за виборами президента.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: