"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Динамо" заробило в Лізі чемпіонів 8,7 мільйона євро

Вівторок, 22 грудня 2009, 14:37

Союз європейських футбольних асоціацій перерозподілив доходи клубів за участь у Лізі чемпіонів УЄФА, в результаті чого київський футбольний клуб "Динамо" гарантовано одержить 8,7 млн. євро.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на прес-службу УЄФА.

Відповідно до системи розподілу прибутку Ліги чемпіонів, кожний учасник групового етапу сезону 2009/10 повинен одержати як мінімум 7,1 млн. євро.

Зокрема, як фіксовані бонуси кожен із 32 клубів одержить по 3,8 млн. євро у вигляді фіксованої виплати за участь на груповому етапі, до того ж за кожний зіграний матч на цій стадії команди одержать по 550 тис. євро, кожна перемога на груповому етапі принесе клубам ще по 800 тис., а нічия - по 400 тис. євро.

Реклама:

Відповідно, "Динамо", здобувши в груповому раунді одну перемогу й 2 нічиї, гарантовано одержить 8,7 млн. євро.

Крім цього, приблизно 55 млн. євро солідарних виплат будуть розподілені серед учасників плей-офф, а значить, 20 команд, що пробилися в цю стадію, можуть розраховувати на преміальні в розмірі 2,1 млн. євро, а 10,3 млн. євро підуть на солідарні виплати командам, що зійшли з дистанції у кваліфікації єврокубків.

75% загального доходу від реалізації УЄФА медіа-прав і комерційних контрактів піде клубам, а решта 25% будуть перераховані УЄФА для покриття організаційних і адміністративних витрат, а також для солідарних виплат асоціаціям, клубам і лігам.

Також передбачено додаткові виплати клубам у розмірі 82% будь-якого прибутку, що перевищує 530 млн. євро, тоді як 18% будуть спрямовані на потреби УЄФА і європейського футболу.

6,5% прибутку від загальної частки клубів-учасників Ліги чемпіонів будуть розподілені між командами, котрі не брали участі в Лізі чемпіонів і Лізі Європи, але виступали в чемпіонатах країн, які мали одного або більше представників в основній сітці Ліги чемпіонів.

Приблизна доступна сума доходів телеринку становила 337,8 млн. євро.

Преміальні кожному клубу, який барв участь у груповому етапі Ліги чемпіонів, залежать від питомої ваги його країни на телевізійному ринку, і ця сума буде розподілена кожною національною асоціацією між клубами залежно від їх результатів у минулому чемпіонаті країни й у пропорції від кількості матчів, зіграних конкретними командами в Лізі чемпіонів-2008/09.

Система розподілу прибутку ґрунтується на запланованому обсязі сукупного прибутку від комерційної діяльності Ліги чемпіонів-2009/10 і Суперкубку УЄФА-2009.

УЄФА закликає всі клуби розважливо підійти до витрачання коштів, передбачаючи майбутні доходи.

Як відомо, за підсумками групового раунду Ліги чемпіонів 2009/10 "Динамо" посіло у своїй групі 4 місце, набравши 5 очків.

За інформацією ЗМІ, у минулому сезоні "Динамо" заробило 7,689 млн. євро за підсумками виступу в Лізі чемпіонів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!